3 Μαΐου 2024

Κασσελάκης στην Κέρκυρα / «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»


«Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδώ όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα», υπογράμμισε
Διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, και τον δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανο Πουλημένο, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα για τις γιορτές του Πάσχα.

Προ των συναντήσεων στα κατάμεστα καντούνια της Παλαιάς Πόλης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους του νησιού αλλά και αρκετούς εκδρομείς που επέλεξαν την Κέρκυρα για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Στη συνομιλία που είχε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα των Ιόνιων Νησιών και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα ζητήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης τον ενημέρωσε για: την γραφειοκρατία σε μια νησιωτική περιφέρεια, τις δυσκολίες πληρωμών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα ζητήματα διασύνδεσης μεταξύ των νησιών μέσω της επιδοτούμενης γραμμής, τους οδικούς άξονες των νησιών, το μείζον θέμα της ύδρευσης και αποχέτευσης τα οποία επιβαρύνονται από την τουριστική ανάπτυξη και το σοβαρότατο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των δήμων με κόστος άνω των 10 εκατ. ευρώ το έτος. Επιπλέον κατέγραψε το ζήτημα της ακρίβειας στην στέγη που επηρεάζει δημόσιους υπαλλήλους, ιατρούς, φοιτητές που θέλουν να εγκατασταθούν στο νησί αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στάθηκε στην σοβαρότητα των επιπτώσεων που έχει η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και το πως αυτή ουσιαστικά συρρικνώνει τα περιφερειακά πανεπιστήμια αποδυναμώνοντας τις περιφέρειες της χώρας και τόνισε πως η οικονομία των νησιών έπρεπε να στηρίζεται όχι μόνο στον τουρισμό αλλά στην παιδεία και τον πολιτισμό.

«Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά, στην Περιφέρεια. Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδώ όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα», υπογράμμισε.

Κατά τις συζητήσεις με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντοες τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα και θα στηρίξει τα αιτήματα προς όφελος της κοινωνίας.

Η συνάντηση έγινε στο εμβληματικό κτήριο του παλιού δημαρχείου της Κέρκυρας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον θαυμασμό του για την σημαντική ιστορική διαδρομή του.

Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη τον ενημέρωσε ότι είχε επισκεφθεί προ τεσσάρων ετών το Αχίλλειο όταν ήταν ακόμη ανοιχτό και εξέφρασε την αγωνία του για την συντήρηση και την προσβασιμότητα του μνημείου καθώς είναι σημαντικό για το πολιτιστικό χαρτοφυλάκιο της χώρας.

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που έχει από το Πάσχα στην Κέρκυρα, καθώς του θυμίζει με συγκίνηση τα παιδικά του χρόνια, τότε που ερχόταν οικογενειακά για να περάσει τις Άγιες Ημέρες στο νησί.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ