11 Μαΐου 2024

Ο Μητσοτάκης που τρέμει το… «2» επιβεβαίωσε τον πανικό του και στην Χίο

 

Τον πανικό του μπροστά στο ενδεχόμενο το ποσοστό της ΝΔ να αρχίζει από «2», επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο στην οποία βρίσκεται.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αναγκαία η συσπείρωση των ψηφοφόρων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου», ζητώντας να μην υπάρξουν φαινόμενα χαλαρότητας και αδιαφορίας.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή στέλνει σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα για σοβαρότητα στις ευρωεκλογές, πράγμα οξύμωρο αφού ο ίδιος χθες τις μετέτρεψε σε… eurovision 

Συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του νησιού, Νότη Μηταράκη, του υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, και κομματικά στελέχη, ο Κ. Μητσοτάκης σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Χίου, υπογράμμισε ότι «στις κάλπες, της 9ης Ιουνίου θέλω να ζητήσω απ’ όλες και απ’ όλους να ξανακάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης της παράταξής μας. Να πάμε να ψηφίσουμε. Να μην αντιμετωπίσουμε αυτές τις εκλογές με οποιαδήποτε αίσθηση χαλαρότητας ή αδιαφορίας».

«Θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι ευρωεκλογές αυτές, όμως, είναι πολύ σημαντικές», τόνισε. «Και είναι σημαντικές για δύο λόγους: ο πρώτος, νομίζω τον αντιλαμβάνεστε όλοι, έχει να κάνει με αυτά τα οποία συμβαίνουν στις Βρυξέλλες, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, για το οποίο η Ευρώπη άλλαξε πια την πολιτική της μετά από μεγάλη επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένα μόνο παράδειγμα».

Μάλιστα,ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «είμαστε η μόνη ίσως χώρα στην οποία σε αυτή την προεκλογική περίοδο το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι πρώτο ζήτημα συζήτησης. Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι. Αντί να συζητάμε για το τι θα κάνουμε τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι έρχονται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποδεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία μέσα από το πρόγραμμα διευκόλυνσης της visa, το οποίο έχει φέρει και εδώ, στη Χίο, πολλούς περισσότερους επισκέπτες, 12 μήνες το χρόνο, Σαββατοκύριακα, καθημερινές».