27 Απριλίου 2024

Μισέλ-Gate: «Μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση» και κενά ασφαλείας παραδέχεται το ΥΠΕΣ – Στις Αρχές το πόρισμα «Μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση», παραδέχεται το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του καθώς σήμερα, Παρασκευή, παραδόθηκε στις αρμόδιες Αρχές, το πόρισμα της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του ΥΠΕΣ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των απόδημων: το Μισέλ-gate.

Το documentonews.gr είχε αποκαλύψει, πριν από μερικές ημέρες, επίσημο έγγραφο του υπουργείου στο οποίο παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι υπήρξε παρανομία στο σκάνδαλο «Ασημακοπούλου». 


Πρόκειται για έγγραφο – απάντηση του υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου των Εσωτερικών, μετά τον σάλο, που συντάραξε συθέμελα τη ΝΔ, οδηγώντας την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να αποσυρθεί από την κούρσα των ευρωεκλογών, «Κεντρικό στοιχείο του πορίσματος είναι η διακρίβωση, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2023, μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό και είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2023».

«Στο πόρισμα συστήνονται πειθαρχικές ενέργειες στη βάση των ευρημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των καταγγελιών για αποστολή e-mail σε Έλληνες πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό.

Ακριβώς γι’ αυτό, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις καταγγελίες πολιτών, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, έδωσαν εντολή για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου πραγματοποίησε πλήρη έλεγχο που κατέληξε σε εκτενές πόρισμα, το οποίο η κ. Κεραμέως και ο κ. Λιβάνιος παρέδωσαν σήμερα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προς διευκόλυνση των ερευνών τους.


Κεντρικό στοιχείο του πορίσματος είναι η διακρίβωση, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2023, μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό και είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Στο πόρισμα συστήνονται πειθαρχικές ενέργειες στη βάση των ευρημάτων.

Περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στη βάση του πορίσματος Εσωτερικού Ελέγχου, η Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός προχωρούν τις διαδικασίες για τις εν λόγω πειθαρχικές ενέργειες καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/