Δικαστικές εξελίξεις για το έγκλημα με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς, με συγγενείς να ζητούν επανεξέταση της απόφασης Κεχαγιά.
Η απόφαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας να προχωρήσει σε αρχειοθέτηση της μήνυσης των συγγενών των θυμάτων κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη για την τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες οργή και αντιδράσεις.
Τώρα συγγενείς των θυμάτων περνούν στο επόμενο στάδιο και προσφεύγουν κατά της συγκεκριμένης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του μπαζώματος του χώρου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η προσφυγή θα εξεταστεί από τον εισαγγελέα που θα εκδώσει την ανάλογη απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, η εισαγγελέας παρέκαμψε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που προστάζει τον δικαστικό λειτουργό να διαβιβάζει αμελλητί στην Βουλή των Ελλήνων κάθε δικογραφία που εντοπίζει όνομα υπουργού.
Στην εισαγγελική διάταξη αναφερόταν: «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».
Σχολιάζοντας τότε τις εξελίξεις και μετά από την προκλητική εμφάνιση της Γεωργίας Αδειλίνη στο φόρουμ των Δελφών η Μαρία Καρυστιανού είχε υπογραμμίσει με νόημα «θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κα Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς. Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε; Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη».
ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/