4 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Δεύτερη φύση της ΝΔ το ψέμα, ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνία»

 

«Μία νέα γυναίκα σκοτώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και το μόνο που ενδιαφέρει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Π. Μαρινάκη είναι να αποδομήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Μιλώντας στον ΑΝΤ1, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και, με υπερβολική δόση τοξικότητας, να ισχυριστεί ότι αν ίσχυε η δική του νομοθεσία, τότε ο δολοφόνος της νέας γυναίκας θα έμενε μόνο πέντε χρόνια στη φυλακή, αντί των ισοβίων που του επιφυλάσσει ο νόμος της ΝΔ!».
«Ο πρωθυπουργός συμφωνεί, αλλά…»
«Σε ότι αφορά την κοινωνική του διάσταση συμφωνούμε απολύτως με τον όρο γυναικοκτονία, άλλωστε έχει εκφραστεί θετικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του» τόνισε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως στη συνέχεια… κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε ότι αφορά την ποινική διάσταση του θέματος, υπάρχει ξεκάθαρη υποκρισία από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για το κόμμα που το 2019 ψήφισε νόμο που έκανε τα ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ισόβια ή 15 χρόνια φυλάκισης. Εμείς ως ΝΔ επαναφέραμε την ποινή των ισοβίων ως αποκλειστική ποινή γι’ αυτά τα εγκλήματα. Πρόκειται δηλαδή για ξεκάθαρο τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, τα ισόβια. Τι προτείνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ; Να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τις γυναικοκτονίες; Να επανέλθει η θανατική ποινή;»

Με απλά λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον όρο «γυναικοκτονία» και την ίδια στιγμή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει τη νομική κατοχύρωση του όρου…!

«Μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η τοξικότητα»
«Μέσα σε ένα περιβάλλον κατακόρυφης αύξησης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η τοξικότητα με το να λοιδορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή επανέφερε, για μία ακόμη φορά, την πρότασή της για την αναγνώριση της γυναικοκτονίας, με την ελπίδα να υψωθεί ένα νομοθετικό ανάχωμα απέναντι στις συγκεκριμένες εγκληματικές συμπεριφορές, οι οποίες φτάνουν, δυστυχώς, μέχρι τη δολοφονία» τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν την κυβερνώσα παράταξη πως την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση «των αλλεπάλληλων κρίσεων, τις οποίες δημιουργεί η ίδια»:

«Δυστυχώς, αυτή είναι η μόνιμη συμπεριφορά της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση και «πρωταθλητισμό» το μπάζωμα της αλήθειας. Που δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει για την πρόληψη και τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών. Που την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση των αλλεπάλληλων κρίσεων τις οποίες δημιουργεί η ίδια με την πολιτική της. Που αρνείται διαρκώς να αναλάβει οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη. Σύντομα, όμως, θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί πια να κοροϊδεύει τόσο πολλούς για τόσο πολύ».

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/