3 Απριλίου 2024

Τσάμπα τα περιπολικά που αγοράσατε

 

Δεν είναι δυνατόν να έχεις στρατιές αστυνομικών παρκαρισμένες γύρω από συγκεκριμένη περιοχή και όταν μια γυναίκα σε κίνδυνο ζητάει ένα περιπολικό να μην υπάρχει
Για την εγκληματική άρνηση αυτής της κυβέρνησης να αναγνωρίσει νομικά τον όρο της γυναικοκτονίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να τα λέμε μέχρι να γίνει πράξη το αυτονόητο.

 Με αφορμή, όμως, τη χθεσινή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, η συζήτηση στρέφεται πλέον και στο περίφημο δόγμα του Νόμου και της Τάξης που αυτή η κυβέρνηση υποτίθεται πως επανέφερε στη χώρα μέσω χιλιάδων προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ. και της εντυπωσιακής ενίσχυσής της με παντός τύπου περιπολικά και μηχανές.

Μια συζήτηση που πρέπει να στραφεί στο πού βρίσκονται και τι φυλάνε οι χιλιάδες των αστυνομικών με τα οχήματά τους ώστε όταν μια πανικόβλητη γυναίκα καταφεύγει σε ένα αστυνομικό τμήμα και ζητάει βοήθεια, προστασία και συνοδεία να παίρνει την απάντηση «καλέστε το 100» και μετά από λίγο να δολοφονείται έξω από το Α.Τ. της περιοχής. Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις στρατιές αστυνομικών παρκαρισμένες γύρω από συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας, να έχεις ορδές από σιδερόφραχτους αστυνομικούς πάνω σε μηχανάκια να κόβουν βόλτες σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας και όταν μια γυναίκα σε κίνδυνο ζητάει ένα περιπολικό να την συνοδεύσει σπίτι της να μην υπάρχει τίποτα διαθέσιμο.

Δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε μια εποχή που η Ν.Δ. έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε προσλήψεις και αγορές περιπολικών διαφημίζοντας το αίσθημα ασφάλειας που επί των ημερών της απολαμβάνουν οι πολίτες, που μόνο με ανοιχτά παράθυρα δεν μας λέει η κυβέρνηση πως κοιμούνται. Δεν γίνεται να κατεβάζεις διακόσια περιπολικά στην παρέλαση και, μια εβδομάδα μετά, να μην βρίσκουν ένα περιπολικό που θα έσωζε μια ανθρώπινη ζωή. Δεν γίνεται - και ας κάνουν όσες ΕΔΕ θέλουν και ας βρουν όποια δικαιολογία και αν βρίσκεται. 
Πέτρος Κατσάκος
ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/