13 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοίγουν στόματα και μέσα στη Ν.Δ. για τα Τέμπη

 

Δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη, που επισήμανε ότι «η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενος, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία», διότι «δεν εξετάστηκαν μάρτυρες που δεν είχαν εξεταστεί», ανοίγει ξανά τον ασκό του Αιόλου στη σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα Τέμπη.
Με την κυβέρνηση να βρίσκεται στη γωνία για τη διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών, πλέον και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ασκούν κριτική.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία επέκρινε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, διότι «δεν εξετάστηκαν μάρτυρες», κριτική που συμβαδίζει με αυτήν που ασκούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ειδικά αφότου η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε ό,τι μπορούσε για να κλείσει άρον-άρον τις εργασίες της.


Σχόλιο για τη δήλωση της Μαρίας Σπυράκη έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις της επιβεβαιώνουν «την ανατριχιαστική παραδοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, πριν από μερικές ημέρες, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα “μάτια του κόσμου”».

Τι είπε η Μαρία Σπυράκη
Το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, η Μαρία Σπυράκη είπε σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, σχολιάζοντας το γεγονός ότι πάνω από 70% των πολιτών πιστεύουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ότι έχει γίνει προσπάθεια συγκάλυψης, και αυτό μπορεί να στοιχίσει στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές:


«Ο χειρισμός στα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος, καταρχήν σε ό,τι αφορούσε τη δυνατότητα η Εξεταστική Επιτροπή να κινηθεί σε μάκρος και να εξετάσει μάρτυρες που δεν είχαν εξεταστεί», με αποτέλεσμα «να δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις», ενώ τόνισε ότι «η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενος, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία».


Και πρόσθεσε ότι παράλληλα «δημιουργήθηκε χώρος για θεωρίες συνωμοσίας», ενώ στη συνέχεια, για να «γλυκάνει» τις εντυπώσεις, ξεχνώντας μάλλον ποιοι ευθύνονται για τη μη κλήση να καταθέσουν κρίσιμων μαρτύρων, είπε ότι «η κριτική μου έχει αυτόν τον χαρακτήρα, ότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος για το έργο της εξεταστικής στο σύνολό της, την επίδοση και τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η εξεταστική στο σύνολό της, και όλες οι δυνάμεις έχουν αναλογική ευθύνη». Όταν δε ρωτήθηκε αν υπήρχε ευθύνη και του προεδρείου (σ.σ. Δημήτρης Μαρκόπουλος), επανέλαβε: «Όλες οι δυνάμεις έχουν αναλογική ευθύνη σε αυτό το αποτέλεσμα».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κρίκος στην αλυσίδα της συσκότισης που επιδιώκει η κυβέρνηση
Με αφορμή όσα είπε η Μαρία Σπυράκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «υπό την πίεση της ελληνικής κοινωνίας, που ζητά επιτακτικά να φωτιστεί κάθε πλευρά του εγκλήματος στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη, φαίνεται ότι ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της Νέας Δημοκρατίας».

Και προσθέτει: 

«Η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ, παραδέχτηκε σε τηλεοπτική της εμφάνιση, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” (11.4.24, ΑΝΤ1), ότι “ο χειρισμός στα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος, καταρχήν σε ό,τι αφορούσε τη δυνατότητα η Εξεταστική Επιτροπή να κινηθεί σε μάκρος και να εξετάσει μάρτυρες που δεν είχαν εξεταστεί”. Συνέχισε μάλιστα επισημαίνοντας ότι “η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενος, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία”».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «η αλήθεια που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν από την κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα, θα έρθει σύντομα στην επιφάνεια. Μια τρανή παραδοχή από ένα έμπειρο στέλεχος της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας, να αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της συσκότισης που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου.

»Και επιβεβαιώνει την ανατριχιαστική παραδοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, πριν από μερικές ημέρες, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα “μάτια του κόσμου”».

Και καταλήγει: 

«Ο πρωθυπουργός άλλωστε, ιθύνων νους της συγκάλυψης, μετά και από επέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, πιάστηκε χθες να λέει ψέματα για πολλοστή φορά, σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία. Αναρωτιόμαστε εκ νέου: Άραγε, πόσα ψέματα θα ειπωθούν ακόμη, για πόσα πράγματα, για πόσο καιρό;»

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/