27 Απριλίου 2024

Κασσελάκης – Χίος / Ξέσπασμα κατοίκων - «Έχουμε φτάσει στο αμήν, κάποιος να βοηθήσει» (βίντεο) «Παιδεία, μηδέν, υγεία, μηδέν. Εδώ πεθαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι αβοήθητοι στα νοσοκομεία» τόνισε καταστηματάρχης στη Χίο συνομιλώντας με τον Στέφανο Κασσελάκη
Την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες κατοίκους στον κεντρικό δρόμο της Χίου λίγο πριν αναχωρήσει για τα Ψαρά είχε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνομίλησε σε θερμό κλίμα, άκουσε τα προβλήματα των πολιτών, ενώ δεν έλειψαν οι selfies αλλά και οι βιντεοκλήσεις.
Η ημέρα ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητάει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Συγκεκριμένα ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ΚΥΑ που εξαιρεί τα σχολεία αυτά από τις σχολικές μετακινήσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να μετακινούνται με ίδια μέσα επωμιζόμενοι δυσβάστακτο κόστος. «Η κοινωνική βάση στην οποία απευθύνεται αυτό το πρόγραμμα δεν είναι φίλα προσκείμενη στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας για αυτό και εξαιρέθηκε», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης.
Την περίπτωση Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου χρόνου για τους οποίους δεν προβλέπεται συνυπηρέτηση με αποτέλεσμα μια οικογένεια που αναμένει παιδί να αναγκάζεται να ζει χωριστά και να υπάρχει η πιθανότητα ανεργίας για έναν εκ των δυο γονέων σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης. «Πρέπει να αναδείξουμε το θέμα αυτό όχι μόνο γιατί είναι το ηθικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για αυτή την οικογένεια αλλά κυρίως γιατί αυτή η ιστορία δείχνει πόσο ανήθικο είναι το κράτος καμιά φορά. Το κράτος μπορεί να είναι τόσο απάνθρωπο για να πετύχει δήθεν δημοσιονομικούς στόχους που σας λέει «εσείς παιδιά με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ζήστε σε μια μεγάλη ανασφάλεια» και ουσιαστικά ο συνάδελφος σας να μη μπορεί να σου κάνει οικογένεια».
Ο Στέφανος Κασσελάκης χαιρέτησε ένα μικρό παιδί, την ώρα που η κηδεμόνας του έλεγε ο κύριος που μιλάει θα γίνει κάποια μέρα πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να απαντά στον κόσμο λέγοντας «όλοι μαζί θα φτιάξουμε το μέλλον».

Παράλληλα μίλησε με καταστηματάρχη που απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια. «Ο κόσμος θέλει βοήθεια, έχει φτάσει στο αμήν. Κάποιος να βοηθήσει ρε παιδιά. Θέλουμε αυτά που λες να γίνουν όχι σαν τους άλλους. Παιδεία, μηδέν, υγεία, μηδέν. Εδώ πεθαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι αβοήθητοι στα νοσοκομεία» τόνισε η καταστηματάρχης, αναφέροντας ότι τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις γιατρών και εκπαιδευτικών στη Χίο, διορίζουν τους κατοίκους σε άλλες περιοχές. «Διαλύουν τις οικογένειες», είπε, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Αυτή είναι η φιλοσοφία τους, να έχουν έναν λαό σε εξάρτηση. Έτσι εκλέγεται η δεξιά».

Την εκτίμηση τους και για τον ναύαρχο Αποστολάκη υπογράμμιζαν επίσης πολίτες, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύει τον πρόεδρο στην περιοδεία καθώς γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή την παράσταση έκλεψε ένας πιλότος Σούπερ Πούμα που ζήτησε selfie από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος απάντησε: «Εσύ είσαι πιλότος σε Σούπερ Πούμα άρα η τιμή να φωτογραφηθώ μαζί σου είναι μόνο δική μου». Παράλληλα μία μητέρα πλησίασε τον Στέφανο Κασσελάκη μεταφέροντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τους χαιρετισμούς του γιού της που συνυπηρέτησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στην Θήβα.