2 Απριλίου 2024

Ήταν γνωστά, η Ν.Δ. δεν τα «έβλεπε»

 

Τα όσα θέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, νομικώς τεκμηριωμένα, τα φωνάζουν οι συγγενείς των θυμάτων. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε αυτό που όφειλε, συνέταξε τις κατηγορίες για τις οποίες πρέπει να ελεγχθεί και να απολογηθεί ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως. Δεν χρειάστηκε εξαιρετική προσπάθεια, γιατί πολύ απλά όλα τα ερωτήματα, όλες οι πράξεις και παραλείψεις του τότε υπουργού συζητιούνται εδώ και ένα χρόνο. Τόσο υπάλληλοι του ΟΣΕ όσο και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν διαμαρτυρηθεί, είχαν επισημάνει πολλαπλώς τους κινδύνους από την εγκατάλειψη της ασφάλειας του δικτύου. Είναι ο κ. Καραμανλής ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στο καθήκον του και αυτό φαίνεται εκ του τραγικού αποτελέσματος.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν το δυστύχημα κουνούσε το δάκτυλο σε όποιον του θύμιζε το ζήτημα «ασφάλεια» και ένα χρόνο μετά το δυστύχημα συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν του επεσήμανε κανείς τους κινδύνους.

Τα όσα θέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., νομικώς τεκμηριωμένα, τα φωνάζουν οι συγγενείς των θυμάτων. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Γι' αυτό και απέφυγε να δώσει νομική απάντηση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είναι η Ν.Δ. που πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν δέχεται να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, η οποία και θα ανοίξει τον δρόμο ώστε ο κ. Καραμανλής να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Η στάση της κυβέρνησης είναι αυτή που προσβάλλει για μία ακόμα φορά τους συγγενείς. Είναι αυτή που οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους να ζητούν την παραίτηση Φλωρίδη και την κ. Καρυστιανού να δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/