27 Απριλίου 2024

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά Προανακριτική για το μπάζωμα – «Τώρα θα δεχθείτε άρση ασυλίας κ. Τριαντόπουλε;»


 Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά  με το «μπάζωμα των Τεμπών» αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

«Ζητούμε από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους» λένε από την Κουμουνδούρου.
«Θα δεχθείτε την άρση της ασυλίας σας;»


Nωρίτερα το πρωί, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Νίκος Παππάς απευθύνθηκε στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο:

«Η χθεσινή ομολογία Μητσοτάκη ήταν ανατριχιαστική. Είπε ότι στα Τέμπη έκαναν μόνο λάθη επικοινωνίας. Κύριε Τριαντόπουλε, αφορά εσάς. Μαθαίνουμε ότι η δικογραφία που αφορά και το πρόσωπό σας έχει πάρει τον δρόμο για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, προφανώς, θα έρθει και στη Βουλή. Σας ρωτώ ευθέως, θα δεχθείτε την άρση της ασυλίας σας για να πάτε στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα των Τεμπών ή εκεί έγιναν μόνο επικοινωνιακά λάθη; Εσείς, λίγες μέρες μετά, υπερηφανευόσασταν ότι διαχειριστήκατε το έδαφος και την ύλη. Μία απλή απάντηση δώστε μας: Θα δεχθείτε να ελεγχθείτε από τη Δικαιοσύνη;».

Χρήστος Κυμπιζής
ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/