1 Μαρτίου 2024

Πέτη Πέρκα «Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη, τα αίτια του εγκλήματος των Τεμπών θα έρθουν στο φως» (video)

 

Στον απόηχο της χθεσινής ‘μαύρης’ επετείου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η Βουλεύτρια Φλώρινας τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο και άλλα θέματα της επικαιρότητας. Ειδικότερα, έκανε εκτενή αναφορά στα παρακάτω:


Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών


«Μπορεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, να υπάρχουν κροκοδείλια δάκρυα, η Βουλή όμως πρέπει να αποδείξει ότι θέλει διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και όχι συγκάλυψη. Δυστυχώς, η Εξεταστική Επιτροπή, με ευθύνη της πλειοψηφίας, απέδειξε ακριβώς το αντίθετο, πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη», υπογράμμισε η κα Πέρκα. 


Παράλληλα, παρέθεσε τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν το παραπάνω: 

Ο αποκλεισμός μελών της Επιτροπής (κα Κωνσταντοπούλου)

Ο αποκλεισμός μαρτύρων ‘κλειδιά’

Η διερεύνηση της ιστορίας του σιδηροδρόμου από τη δεκαετία του ’90, αντί να ξεκινήσει από το δυστύχημα προς τα πίσω

Τα ψέματα που ακούστηκαν από πολλούς μάρτυρες

Η δυσκολία στην εξέταση μαρτύρων, με διακοπές, φωνές από τους Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και από το Προεδρείο

Τακτικισμοί στη σειρά εξέτασης των μαρτύρων, με αποτέλεσμα όταν πλέον καλούνταν κάποιοι μάρτυρες, να είναι ήδη κατηγορούμενοι και να επικαλούνται το δικαίωμα στη σιωπή – χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Αγοραστός 


«Παρ’ όλες τις δυσκολίες, θεωρώ ότι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κάποια στοιχεία, τα οποία ελπίζω ότι θα αξιοποιηθούν από τις δικαστικές αρχές. Και το πιο σημαντικό, παρά την υπεροπλία της, η κυβέρνηση δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει να συγκαλύψει το έγκλημα αυτό. Το περί δικαίου αίσθημα είναι πολύ δυνατό, ο καθένας μας νιώθει ότι στο τρένο θα μπορούσε να είναι το δικό του παιδί ή ο ίδιος. 


Ενώ και οι οικογένειες των θυμάτων είναι πολύ αποφασισμένες, μάλιστα έχουν αναθέσει σε ειδικούς εμπειρογνώμονες τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Το ζήτημα της πυρκαγιάς αποτελεί ‘μαύρη τρύπα’, μη έχοντας ούτε στοιχεία, ούτε μάρτυρες, στην Εξεταστική Επιτροπή έμεινε κενό. Φυσικά, το έργο των εμπειρογνωμόνων είναι πολύ δύσκολο, αφού με το μπάζωμα του χώρου, για το οποίο φαίνεται ότι δόθηκε εντολή από την κυβέρνηση, χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία. Γενικότερα, η Εξεταστική Επιτροπή θα καταγραφεί ως μια ‘μαύρη’ σελίδα στην ιστορία του Κοινοβουλίου, με ευθύνη βεβαίως της πλειοψηφίας και του Προεδρείου», δήλωσε.