28 Μαρτίου 2024

Κεχαγιά για Τέμπη / Η ΝΔ να στηρίξει fast-track διαδικασία για να δικαστούν πολιτικά πρόσωπα

 

Προανακριτική 1-2 συνεδριάσεων, ενεργοποίηση του άρ. 86 του Συντάγματος - Καραμανλής και άλλοι εμπλεκόμενοι πολιτικοί σε δίκη βάσει μηνύσεων συγγενών θυμάτων
Ρίχνει το γάντι στην ΝΔ για ταχεία κοινοβουλευτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε δίκη πολιτικά πρόσωπα με βάση τις μηνύσεις συγγενών θυμάτων στα Τέμπη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά.

Σε σχετική ανάρτησή της, η κα Κεχαγιά ρωτά ευθέως την κυβερνητική πλειοψηφία αν «μπορεί να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικης Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δυο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση  στην τακτική δικαιοσύνη  ώστε να δικαστουν με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυματων;»


Το κάλεσμα στη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών έγινε σαφές ότι θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή, που αποδείχθηκε ρεσιτάλ αλαζονείας και πρόκλησης.