29 Μαρτίου 2024

Ήθελαν σιωπητήριο...

 Ο Άδ. Γεωργιάδης ήθελε την εξαφάνιση των λέξεων «έγκλημα» και «συγκάλυψη». Ο Π. Μαρινάκης απείλησε ΑΥΓΗ και Σ. Φάμελλο. Και μετά βυθίστηκαν στην διαπλοκήΜε την ολοκλήρωση της ομιλίας Καραμανλή, που σηματοδότησε το πολιτικό mega-deal το οποίο χειροκρότησαν οι βουλευτές της Ν.Δ., που είχαν ειδοποιηθεί από το Μαξίμου να παραστούν, ο Άδωνης Γεωργιάδης παιάνισε (αντ)επίθεση: Η Ν.Δ. «να φύγει από αυτήν την παθητική στάση», είπε ορίζοντας ως καθήκον την εξαφάνιση από τον δημόσιο διάλογο για τα Τέμπη τις λέξεις «έγκλημα» και «συγκάλυψη». «Μην τους αφήνετε να λένε αυτή τη λέξη», βροντοφώναξε. «Δεν υπάρχει λοιπόν έγκλημα. Υπάρχει δυστύχημα», ύψωσε και άλλο τον τόνο αποκαλύπτοντας με πόση... ευαισθησία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον θάνατο 57 νέων ανθρώπων: «Χάσαμε τη μάχη των εντυπώσεων. Γιατί; Γιατί ξεχάσαμε κάτι πολύ σημαντικό. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Οι λέξεις κυβερνάνε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων».

 

Σε αυτόν τον καμβά ανέλαβε χθες ο Παύλος Μαρινάκης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης η οποία πήγε στις εκλογές με το Μάτι, να εγκαλέσει την αντιπολίτευση για... «τυμβωρυχία», για προσπάθεια συναισθηματικής εκμετάλλευσης συγγενών και κοινωνίας καθώς και για... παρασκήνιο. Και αυτό το είπε επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, που είχε επικαλεστεί ο κ. Ανδρουλάκης, για την «αρμένικη βίζιτα» των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου στο σπίτι του εκδότη του Βήματος, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τη μονταζιέρα. «Ήταν σε φιλικό επίπεδο», δήλωσε αισχυντηλά (λίγες ώρες πριν τους παραιτήσει ο πρωθυπουργός) και συνέχισε ακάθεκτος την επίθεση. Μια επίθεση κατά της ίδιας της κοινωνίας, όπως φάνηκε και από τις λέξεις με τις οποίες ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε την ύβρη Φλωρίδη. «Όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν όλο αυτό το θολό πράγμα για τα μπαζώματα, αυτοί είναι για τα μπάζα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος, μην το ξεχνάμε, σε μια υπόθεση που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. Αλίμονο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν είδε προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, αλλά αντέστρεψε την πραγματικότητα ισχυριζόμενος πως όποιος μιλά για μπάζωμα -σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι συγγενείς των θυμάτων-... «παραβιάζει την έρευνα της Δικαιοσύνης». «Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει καθήκον να προστατεύσει τη δικαστική έρευνα», συμπλήρωσε ανερυθρίαστα ο κ. Μαρινάκης και επιτέθηκε και κατά της ΑΥΓΗΣ και του Σ. Φάμελλου για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων που διερευνούν η Δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων...

Το μήνυμα έγινε σαφές πριν καν μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης: Ήθελαν να σιγήσουν οι φωνές κατά της συγκάλυψης και του μπαζώματος της ευρύτερης πραγματικότητας μιας διαπλοκής στην οποία όμως βυθίζονται όλο και περισσότερο.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/