13 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης / Έστησε σόου πάνω από το κρεβάτι χειρουργημένου ασθενή

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το βίντεο του υπουργείου Υγείας στο οποίο φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να στήνει φιέστα πάνω από το κρεβάτι χειρουργημένου ασθενή
Φιέστα πάνω από το κρεβάτι ασθενή που μόλις είχε χειρουργηθεί και δεν είχε προλάβει να πάει ούτε στο δωμάτιό του έστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαινιάζοντας τα απογευματινά χειρουργία επί πληρωμή που αποφάσισε να ξεκινήσει στα δημόσια νοσοκομεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο υπουργός Υγείας να βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και να κάνει δηλώσεις πάνω από το κρεβάτι ασθενή που μόλις είχε χειρουργηθεί. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς, ευχαριστούμε τους αναισθησιολόγους» έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συνοδευόταν από ολόκληρη κουστωδία (στο νοσοκομείο ήταν μεταξύ άλλων οι δύο υφυπουργοί Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος).
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα social media υποστήριξε ότι ο ασθενής «έκανε ο ίδιος δηλώσεις στην κάμερα, κατόπιν επιθυμίας του και κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, μας ευχαρίστησε για την λύση που του δώσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν το τέλος του ΕΣΥ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με τον τιμοκατάλογο να κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, να επαναλαμβάνει σήμερα: «Τα απογευματινά χειρουργεία δεν μπορούν να γίνουν γιατί χρειάζεται πολύ προσωπικό. Αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, γιατί μια επιπλοκή να γίνει πρέπει να συμμετέχουν ειδικότητες όπως καρδιολόγοι».