31 Μαρτίου 2024

«Ποιός τη ζωή μου, ποιός την… κυβερνά»; Επίσκεψη Αλαφούζου στον ΜητσοτάκηΠαραφράζοντας το τραγούδι των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Ελευθερίου, Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά, αναρωτιέμαι φωναχτά, Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυβερνά
Παρότι και γνωρίζω την απάντηση, αλλά και την απάντηση του πρωτότυπου στοίχου, σε προσωπικό επίπεδο, και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Όχι σήμερα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει εδώ και τονίσει ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος του κου Αλαφούζου είναι “κυβερνητικός”, παρότι θα πρέπει να το πούμε ανάποδα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι Αλαφουζική. Οι σχέσεις Αλαφούζου και οικογένεια Μητσοτάκη είναι παλιές και γνωστές.

Οπότε αυτή η… οικειότητα κι ευκολία να διαβαίνει το κατώφλι του Μαξίμου ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Αλαφούζος, είναι κεκτημένο δικαίωμα, όχι κάτι νέο, άρα και δεν αποτελεί έκπληξη. Όλα τα αφεντικά μπορούν ανά πάσα στιγμή να επισκεφτούν κάποιον που εργάζεται για αυτούς. Και ο εργαζόμενος, θα δεχτεί την επίσκεψη, καλοδιάθετα και “συνεργάσιμα”, γιατί… μπορεί και να απολυθεί στο μέλλον.

Διαβάζουμε στα Παραπολιτικά:

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, το πρωί της Τετάρτης και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη, το κλίμα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα καλό, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, το timing της επίσκεψης έχει και αυτό τη σημασία του.

Σύμφωνα, δε, με πηγή που επικαλείται η στήλη, ο εφοπλιστής δεν φαίνεται να χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth
– Πριν από δύο μέρες σάς έγραφα ότι ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ ζητούσε από τον πρόεδρο Μητσοτάκη να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του. Πριν προλάβω να το γράψω, πληροφορήθηκα ότι ο γνωστός εφοπλιστής εθεάθη το πρωί της Τετάρτης να περνά το κατώφλι της πλαϊνής πόρτας του Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Αν και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μάθω τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ένας φίλος μου, απ’ αυτούς που εξακολουθώ να έχω στο κυβερνείο, έσπευσε να μου πει ότι από τη γλώσσα του σώματος φάνηκε να πήγε περισσότερο από καλά η συνάντηση. Μάλιστα, ο ίδιος έσπευσε να μου διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος Αλαφούζος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει (σχεδόν) οπαδός της κυβέρνησης του Κυριάκου. Εδώ που τα λέμε, αυτό αποτυπώνεται και στη γραμμή που ακολουθούν εδώ και καιρό τα media που διαθέτει. Πάντως, όπως και να το κάνουμε, δεν σας κρύβω ότι έχει μια κάποια αξία το γεγονός ότι σ’ αυτό το timing ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ περνά το κατώφλι του Μαξίμου.

Ξέρει ο Κυριάκος να “συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις”, είτε αυτές έρχονται από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, είτε από το Νταβός, είτε από την κολλητή του την ακατονόμαστη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φιλοξένησε και στο σπίτι του, είτε από τον κο Αλαφούζο του οποίου δημοσιογράφους χώνει στα ψηφοδέλτια, για Βουλή και Ευρωβουλή.

Τόσο καλό και πρόθυμο παιδί, δεν έγινε τυχαία, κινείται εξ οικογενειακής πείρας.


ΠΗΓΗ https://antimedia.gr/