11 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον κ. Καραμανλή – Η Εξεταστική θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική»

 

Με νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η εξεταστική επιτροπή για τους θανάτους 57 ανθρώπων στα Τέμπη, «θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική».

«Η απελπισμένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών οδηγεί στο πρόωρο κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Ο πρωθυπουργός, που φέρει βαρύτατες ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης, γίνεται τώρα προσωπικά υπεύθυνος και για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του.


Σημειώνει πως «είναι φανερό από τα στοιχεία που έχουν ήδη προκύψει αλλά και από αυτά που αποκρύπτονται με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα έπρεπε να οδηγήσει σε προανακριτική».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον κ. Καραμανλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «προσυπογράφει το αίτημα ενάμιση εκατομμυρίου πολιτών για την άμεση διερεύνηση των ποινικών ευθυνών υπουργών σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη». «Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος του λαού και του τόπου. Όλοι ξέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή γιατί η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου», προσθέτει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «όσο κι αν προσπαθήσουν όμως, όσες αντιθεσμικές και άθλιες μεθοδεύσεις κι αν κάνουν, η αλήθεια θα λάμψει». Τονίζει ότι «δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία» και πως «είμαστε εδώ για να τους το θυμίζουμε, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε Δικαιοσύνη με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας. Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, χωρίς αστερίσκους και καταδικαστικά ψηφίσματα».