4 Μαρτίου 2024

Τι έκρυψαν κάτω από τα μπάζα στα Τέμπη;

 

Ποιοι και γιατί έσπευσαν να καλύψουν τα στοιχεία που θα έδιναν απαντήσεις στο τι προκάλεσε τη φονική έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Η συµπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχηµα στα Τέµπη που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και στοίχειωσε δεκάδες ακόµη που επέβαιναν στο δροµολόγιο του θανάτου δεν οδήγησε την κοινωνία στη λήθη. Πάνω από 1.250.000 πολίτες υπογράφουν ένα κείµενο µε το οποίο ζητούν την τιµωρία των πολιτικών προσώπων που καλύπτονται πίσω από την ασυλία. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται µια σειρά από µεθοδεύσεις, οι οποίες στοιχειοθετούν προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί και να παρεµποδιστεί η έρευνα. Φαίνεται ότι την ώρα που η κοινωνία αποσβολωµένη και συγκλονισµένη παρακολουθούσε την ανάσυρση των διαµελισµένων παιδιών, των παιδιών µας, από τις λιωµένες µάζες των µετάλλων εξελισσόταν και µια αδιανόητη επιχείρηση συγκάλυψης όσων έχουν συµβεί. Η επιχείρηση αυτή δεν αφορά τις ευθύνες για τη µη λειτουργία σταθµού τηλεδιοίκησης των τρένων, αλλά το ίδιο το συµβάν.

Οι κάµερες κατέγραψαν τη σύγκρουση και το οπτικό υλικό αναλύθηκε. Κατά τη σύγκρουση φαίνεται ότι δηµιουργείται µια πρώτη έκρηξη εξαιτίας της καταστροφής των ηλεκτρικών αγωγών. Η συγκεκριµένη ηλεκτρική έκρηξη είναι ένας πολύ µεγάλος σπινθήρας ή ένα σύνολο σπινθήρων, που έχει την εµφάνιση κεραυνού, όπως ακριβώς εκδηλώθηκε κατά τη σύγκρουση των τρένων. Υστερα από έξι δευτερόλεπτα εκδηλώνεται δεύτερη έκρηξη, µηχανική έκρηξη, που προέρχεται, όπως εκτιµάται, από ανάφλεξη εύφλεκτων υλικών και εκτόνωση των αερίων.

Μετέφερε το εµπορικό τρένο εκρηκτικές ύλες ή εύφλεκτα υλικά; Αν ναι, γιατί δεν φαίνεται στα δελτία φόρτωσης; Στην περιοχή γύρω από το σηµείο του δυστυχήµατος ανιχνεύθηκαν πραγµατικά βενζόλιο, τολουόλιο και άλλες χηµικές ουσίες που µπορεί να προκάλεσαν την έκρηξη. Η επίσηµη όµως έρευνα δεν έδωσε καµία βάση σε αυτά τα ευρήµατα.


ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/