1 Μαρτίου 2024

Τέμπη / Και ο Κώστας Αγοραστός κατηγορούμενος στην κύρια δικογραφία Στους 34 ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία - Συγχωνεύθηκε η δίωξη του πρώην περιφερειάρχη με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους
Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός συμπεριλήφθη στους κατηγορούμενους για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών καθώς η δίωξή του δεν θα εξεταστεί μεμονωμένα αλλά εντάχθηκε στην κύρια δικογραφία.

Με την προσθήκη του Κώστα Αγοραστού οι κατηγορούμενοι ανέρχονται στους 34 και δεν αποκλείεται όσο η δικαστική έρευνα συνεχίζεται να υπάρξουν και νέοι κατηγορούμενοι.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για το μπάζωμα του τόπου όπου σημειώθηκε η φονική σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο Κώστας Αγοραστός  με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος καθώς υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Να σημειωθεί ότι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Την ίδια ώρα, περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες  των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ήδη, δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν ενώ προθεσμία αναμένεται να ζητήσουν και τα υπόλοιπα 14 στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η δίωξη τους σχετίζεται με τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717.


ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/