27 Μαρτίου 2024

Συνεχίζει τον εμπαιγμό των συγγενών θυμάτων στα Τέμπη ο Τριαντόπουλος: «Ήμουν συντονιστής Κρατικής Αρωγής, όχι Πολιτικής Προστασίας»

 

Νέο αφήγημα επιστράτευσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ο Χρήστος Τριαντόπουλος, συνεχίζοντας την υποτίμηση της νοημοσύνης των συγγενών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος τον προκάλεσε να ξεκαθαρίσει αν επιθυμεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούσε με τις δηλώσεις που παραχώρησε στα κανάλια ΣΚΑΪ και TRT για την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας».

Κατά την τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε αρχικά πως με «την πρόταση δυσπιστίας κορυφώνεται κοινοβουλευτικά μια διευρυμένη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας τραγωδίας, η οποία γίνεται χωρίς ίχνος μέτρου και ορίων, με στόχο τον κλονισμό της ομαλής πορείας που ακολουθεί η πατρίδα μας». Ισχυρίστηκε δε πως μέλημα της πλειοψηφίας είναι να πέσει άπλετο φως «για όλα και για όλους» τη στιγμή που προτεραιότητα για τη μειοψηφία είναι «η συνωμοσιολογία, η αβάσιμη σεναριολογία και τα fake news».

Συνέχισε λέγοντας πως εκείνος επέλεξε να απαντά θεσμικά στη Βουλή, προβάλλοντας μία νέα θεώρηση που δεν είχε διατυπώσει κατά την προηγούμενη απάντηση του στη Βουλή: «Βρέθηκα στη Λάρισα λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή, βρέθηκα για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας και της στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων, βρέθηκα ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου με άλλους αρμόδιους γ.γ. και σε συνεργασία με άλλους υπουργούς και υφυπουργούς και επισκεπτόμουν τη Λάρισα τις επόμενες λίγες ημέρες για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Ασχοληθήκαμε με διαφορά διαχειριστικά ζητήματα εκείνων των τραγικών ημερών, όπως μεταξύ άλλων η φιλοξενία των οικογενειών, η συνεργασία αυτών με δομές και υπηρεσίες, η υποστήριξη από ειδικούς, η παρακολούθηση της εξέλιξης των διασταυρώσεων και των αναγνωρίσεων, η συνεργασία στις δύσκολες διαδικασίες που ακολούθησαν τις αναγνωρίσεις των θυμάτων».

Μάλιστα, υποστήριξε πως «άλλο η κρατική αρωγή, άλλο η πολιτική προστασία. Η πολιτική μου παρουσία είχε στόχο να συντονίσω την κρατική βοήθεια και, επίσης, να ενημερώνω όποτε χρειάστηκε για την εξέλιξη της συλλογικής προσπάθειας, όπως έγινε με συνεντεύξεις εκείνες τις ημέρες». «Θέλω να υπογραμμίσω ξανά, δεν υπήρχαν εντολές, υπήρχαν πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ. Το γνωρίζετε κύριοι συνάδελφοι, αλλά δεν το αναφέρετε. Δεν βλέπω να αναπαράγονται οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη, το γνωρίζετε και ούτε αυτό το αναφέρετε» κατέληξε.

Διάτρητο το νέο αφήγημα Τριαντόπουλου
Η νέα επιχειρηματολογία του κ. Τριαντόπουλου κρίνεται τουλάχιστον προβληματική. Πρώτον, ο υφυπουργός στην προηγούμενη απάντηση του στη Βουλή είχε «αμελήσει» να παραθέσει τη συγκεκριμένη πτυχή περί των καθηκόντων, καθώς αρκέστηκε να ρίξει την ευθύνη του μπαζώματος στην Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να τον «αδειάσει» -μέσω του documentonews.gr- ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ευάγγελος Φαλάρας.

Τον… έδωσε ο Πλεύρης

Τρίτον, εκτός από την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού για την άμεση εμπλοκή του κ. Τριαντόπουλου με το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, ο ίδιος ο υφυπουργός με δηλώσεις του στα κανάλια (ΣΚΑΪ και TRT) χρησιμοποιούσε πρώτο πληθυντικό και παρέθετε λεπτομέρειες για τις παρεμβάσεις στον χώρο της σιδηροδρομικής σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/