28 Μαρτίου 2024

Εξηγήσεις για τις υπέρογκες εγγυήσεις τριών της ΕΡΓΟΣΕ ζήτησε ο Βελόπουλος στη Βουλή Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε εξηγήσεις απ' την κυβέρνηση με αφορμή το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» σχετικά με μυστικές διαπραγματεύσεις αλλά και ποιος πλήρωσε τα υπέρογκα ποσά για την εγγύηση αξιωματούχων του ΟΣΕ που είναι υπόδικοι για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Κυρ. Βελόπουλος ρώτησε αν ισχύει το δημοσίευμα που υποστηρίζει πως μεγάλος επιχειρηματίας της χώρας είναι αυτός που με πάσα διακριτικότητα έβγαλε από τη δύσκολη θέση κατηγορούμενο του ΟΣΕ (ή της ΕΡΓΟΣΕ) για τα Τέμπη και κατέβαλε για λογαριασμό του, είτε με τη μορφή δωρεάς είτε με τη μορφή δανείου, την πενταψήφια σε αριθμό μηδενικών εγγυοδοσία που του επεβλήθη από τη Δικαιοσύνη.

Και διερωτήθηκε σκωπτικά που βρήκαν οι τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ τα ποσά των 700, των 600 και 500 χιλιάδων ευρώ που τους επιβλήθηκαν ως εγγύηση.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ κάνει λόγο για «σκόπιμο διασυρμό των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ από ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε.».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς εξακολουθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να διογκώνεται ένα όργιο άθλιας παραπληροφόρησης που καλλιεργεί την ψευδή εντύπωση στον απλό πολίτη – ακροατή ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή δήθεν βρήκαν, ή είχαν και κατέβαλαν τα υπέρογκα ποσά ύψους 500, 600 ή 700 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση».

Επιπλέον στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «οι απολογηθέντες συνάδελφοι που καλούνται να μαζέψουν χρηματικά ποσά άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, ασφαλώς και δεν κατέβαλαν τίποτε.

Μηδέν ευρώ μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι έλαβαν προθεσμία 15 ημερών έκαστος να τα καταβάλλουν ειδάλλως, εάν αυτές οι εγγυήσεις δεν μειωθούν δραστικά κατόπιν εφέσεως που δικαιούνται να υποβάλλουν οι κατηγορούμενοι, ώστε το ύψος τους να ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός απλού εργαζόμενου, στην εκπνοή αυτού του διαστήματος οι εν λόγω υπάλληλοι με μαθηματική βεβαιότητα θα προφυλακιστούν».

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/