2 Μαρτίου 2024

Το ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που αφορούσε το μπάζωμα των τεμπών

 


<<Το μπάζωμα

8. Στις 2 Μάρτη, δύο μέρες μετά το έγκλημα, πήγε στη Λάρισα ο Χρ. Τριαντόπουλος, τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, όπου συγκάλεσε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, λήφθηκαν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες που οδήγησαν στην εγκληματική αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος.

Για τις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε καμία εισαγγελική εντολή. Οπως επίσης δεν έγινε και καμία ενέργεια εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών για να τις σταματήσουν.


Την Παρασκευή 3 Μάρτη, μια μέρα μετά και ενώ μια επιβάτιδα, η 23χρονη Εριέτα Μόλχο, αγνοείται και δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ταυτοποίησης στους συγγενείς των θυμάτων, δίνεται η εντολή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, για την απομάκρυνση των συντριμμιών και των βαγονιών.


Στη συνέχεια, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα από τους πραγματογνώμονες, και χωρίς να υπάρχει εισαγγελική εντολή, αρχίζει η απομάκρυνση του επιφανειακού χώματος μέχρι βάθος 1 περίπου μέτρου. Ενα μέρος των χωμάτων μεταφέρθηκε στο Κουλούρι. Το υπόλοιπο προς άγνωστο προορισμό. Μετά την απομάκρυνση του χώματος, ο χώρος καλύπτεται από στρώματα από κροκάλα, χαλίκι, άμμο και στρώνονται άσφαλτος και πίσσα. Η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί μόλις μια βδομάδα μετά το δυστύχημα!!!


Οι ενέργειες αυτές έγιναν χωρίς να υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πιθανότατα πολύτιμα στοιχεία, που θα βοηθούσαν στη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης και της φωτιάς που ακολούθησε. Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, χωρίς βέβαια να πάρουν καμία απάντηση...>>

ΠΗΓΗ https://www.rizospastis.gr/