29 Μαρτίου 2024

Στον Άρειο Πάγο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη «μονταζιέρα»

 

Κλιμακώνουν τις κινήσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να ξεσκεπαστεί η υπόθεση της «μονταζιέρας» στους διαλόγους από τα Τέμπη αλλά και η διαρροή σε ΜΜΕ των επίμαχων συνομιλιών πριν ακόμα φτάσουν στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο «γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός «δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών». 

«Τα επαναλαμβάνω: Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;» προσέθεσε και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι».

Δήλωσε ακόμα: «Στο ερώτημα που πλανάται «αν υπάρχει αντιπολίτευση», το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου. Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, που ήταν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, δήλωσε σήμερα στον Αθήνα 984 ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη».

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «η πρόταση μομφής είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς κάλυψε απολύτως τον Κώστα Καραμανλή, δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα της κοινής γνώμης και των συγγενών των νεκρών, επιβεβαιώνοντας τη γενικευμένη εκτίμηση περί συγκάλυψης»

Υπογράμμισε δε ότι μένουν πραγματικές μομφές σχετικά με μοιραία λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους. Και επέκρινε την κυβέρνηση ότι εμμένοντας στη γραμμή ότι δεν υφίστανται δικές της πολιτικές ευθύνες, ούτε και υπουργών για τα Τέμπη, ότι δεν υπήρξε μοντάζ στις συνομιλίες που διέρρευσαν στον Τύπο, απλώς επιβεβαιώνει στην πράξη, την κατηγορία περί συγκάλυψης.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/