Οι βουλευτές της πλειοψηφίας επέλεξαν να γίνουν συνένοχοι στη συγκάλυψη της πολύνεκρης τραγωδίας.
Πυρ ομαδόν εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού, κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν το έγκλημα στα Τέμπη –με αφορμή και τη μονταζιέρα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στα ηχητικά ντοκουμέντα–, με τη συζήτηση να διεξάγεται σε πολύ υψηλούς τόνους και με σφοδρές αντιπαραθέσεις.
Όπως αναμενόταν, η πρόταση απορρίφθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επέλεξαν (για ακόμα μια φορά) να γίνουν συνένοχοι στη συγκάλυψη της πολύνεκρης τραγωδίας. Αίσθηση προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα που επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό, ο οποίος με ψεύδη, ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις επιχείρησε (ματαίως) να αποδομήσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, πετώντας συχνά την μπάλα στην εξέδρα ή αποφεύγοντας να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που του τέθηκαν.
→ Σε σύνολο 300 βουλευτών, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 141, ενώ καταψήφισαν 159 βουλευτές ( οι 158 της Ν.Δ. και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς).
Οι τοποθετήσεις
Χωρίς καμιά παραδοχή ούτε για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη ούτε για την «μονταζιέρα» στις συνομιλίες, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, για να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του και τον πρώην υπουργό του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής.