28 Μαρτίου 2024

Ανεκδιηγητος από τη βουλη ως τη Σιβα

 

Δεν φιλοτιμήθηκε ο πρωθυπουργός να πατήσει το πόδι του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την εξεταστική επιτροπή του εγκλήματος των Τεμπών, την ώρα που συγγενείς θυμάτων βρίσκονταν στα θεωρεία της ολομέλειας ζητώντας απαντήσεις για τα ερωτήματα που τους βασανίζουν μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 23.22. Με πρόφαση την πάγια πρακτική αποχής από συνεδριάσεις τέτοιου χαρακτήρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τσουβάλιασε» πολιτικά την κοινοβουλευτική «διερεύνηση» της απώλειας 57 ανθρώπων με αντίστοιχες διαδικασίες που αφορούσαν είτε τη λίστα Πέτσα είτε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

 Δεν είναι μόνο η περιφρόνηση του πόνου και η εντύπωση που καλλιεργεί στην κοινή γνώμη για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Είναι η προκλητική αναλγησία του που δεν μπόρεσε καν να συνυπολογίσει ότι λίγες μέρες προτού αγνοήσει τους συγγενείς θυμάτων και τους τραυματίες επιβιβάστηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, παρέα με το ζεύγος Καρατζά, για να ταξιδέψει στην όαση Σίβα. Δικαίωμά του οι διακοπές στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Αιγύπτου κι ας μετατρέπει σε ΙΧ το αεροσκάφος που πληρώνουν από την τσέπη τους οι φορολογούμενοι.

Δικαίωμά του, επίσης, να θεωρεί εαυτόν σύγχρονο Μεγαλέξανδρο που αναζητά χρησμούς στο μαντείο της Σίβα για το αν πρέπει να παραμείνει εντός των τειχών ή να μετατραπεί σε εξαγώγιμο πολιτικό προϊόν με προορισμό τις Βρυξέλλες. Σίγουρα, όμως, δεν δικαιούται να γυρνά την πλάτη σε εκείνους που στην καλύτερη περίπτωση «παρέλαβαν ό,τι είχε η σακούλα του καθενός», όπως διηγήθηκε η Μαρία Καρυστιανού ενώπιον της εξεταστικής.

Α.Π.

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/