16 Μαρτίου 2024

Ο Μακρυγιάννης… δείχνει τον δρόμο

 

Του Χρήστου Μπολώση

Διάβαζα προ ημερών στην «Εστία» ένα κείμενο του εκλεκτού αρθρογράφου Γιώργου Παπαθανασόπουλου με τίτλο «Η ιδεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Εκεί ο αρθρογράφος, αφού διέλυε την κυβερνητική λογική και την επιχειρηματολογία για τον θρίαμβο του γάμου των ομοφυλοφίλων, υπενθύμισε στον κ. πρωθυπουργό αυτό που είπε στον Κωλέττη ο Μακρυγιάννης και αναφέρει στα Απομνημονεύματά του: «Πάγω εις τον κουμπάρο μου τον Κωλέττη, τον παίρνω σε μίαν κάμαρη και του λέγω: “…Ετιμήθης, δοξάστης από την πατρίδα σου. Γιόμωσες σταυρούς, χρήματα. Δεν μας αφήνεις πλέον ήσυχους να ζήσουμεν εδώ εις την ματοκυλισμένη μας πατρίδα με την θρησκεία μας, αλλά μας τζαλαπατάς και μας διαιρείς;” Αφού του είπα πολλά, του λέγω: “Γνωρίζομεν της ενέργειες της μυστικές των ξένων οπού εργάζονται διά την θρησκεία μας. Θρησκείαν δεν αλλάζομεν εμείς, ούτε την πουλούμεν!”».

Πάσα ομοιότης με σημερινά πρόσωπα και σημερινές καταστάσεις σημερινές είναι εντελώς τυχαίες και όποιος έχει τη μύγα και μυγιάζεται τα παράπονά του στον Μακρυγιάννη.