16 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη στη Ρόδο την Τρίτη για τη βίζα «εξπρές» των Τούρκων τουριστών

 

Στη Ρόδο θα βρεθούν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος προκειμένου να προεδρεύσουν σε σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία έκδοσης της 7ήμερης βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι στο λιμάνι μας στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, και σε αυτήν θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ή εκπρόσωπός του, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης,

ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος των τουριστικών Πρακτόρων Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Βασίλης Βαγιανάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου εκπρόσωποι της Αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του κεντρικού λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι κ.κ. Λογοθέτης και Κυριαζόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους θα πραγματοποιήσουν και αυτοψία στους χώρους του λιμανιού και ειδικότερα στους χώρους όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να δουν από κοντά την κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν ούτως να δρομολογηθούν λύσεις.

Οι δύο γενικοί γραμματείς θα επισκεφτούν και τα πέντε νησιά του Αιγαίου για τα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη του προγράμματος το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των Τούρκων τουριστών, απαιτούνται, τόσο κατάλληλες υποδομές στο λιμάνι μας όσο και αύξηση της Αστυνομικής δύναμης που θα επιφορτιστεί με τις Υπηρεσίες Ελέγχου που απαιτούνται.

ΠΗΓΗ rodiaki.gr/