26 Μαρτίου 2024

ΚΚΕ: «Θα στηρίξουμε στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ» Το ΚΚΕ, μέσω ανακοίνωσής του, γνωστοποίησε πως θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που στρέφεται κατά των εργατικών, λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αυτά τα δικαιώματα μπορεί να τα υπερασπιστεί, εγγυηθεί και επιβάλει ο ίδιος ο λαός κι όχι κόμματα των οποίων η “αντιπολιτευτική” γραμμή κινείται “εντός των τειχών” της ίδιας στρατηγικής, όπως αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ. Ούτε πολύ περισσότερο οι προτάσεις περί “διεθνών παρατηρητών”, όπως της ΕΕ, που η εμπειρία έχει δείξει ότι αξιοποιούνται για άλλου είδους παρεμβάσεις και όχι φυσικά για τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, η μόνη “μομφή” που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να συγκρουστεί πραγματικά με την πολιτική που υπηρετεί, είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του και το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις».