26 Μαρτίου 2024

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Ανδρουλάκης: «Αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης θα απολογηθεί»

 

Με περίπου δύο ώρες καθυστέρηση -ελέω… Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως σημείωσαν πηγές του ΠΑΣΟΚ- κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη της κυβερνητικής μονταζιέρας για το έγκλημα των Τεμπών.

Παρουσιάζοντας την πρόταση που συνυπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ο πρωθυπουργός «αυτή τη φορά θα απολογηθεί» και πρόσθεσε πως και οι βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να απαντήσουν αν επικροτούν τις αντιθεσμικες πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίμου.

«Πρέπει να μπει φραγμός στην αλαζονεία και την ασυδοσία σας. Να σταματήσουμε τη θεσμική παρακμή» είπε, συμπληρώνοντας πως «ο καθεστωτισμός σας κινείται σε άλλο επίπεδο. Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για κρατήσετε τις καρέκλες σας».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως «βιώνουμε ίδιο μοτίβο: διαφθορά – συγκάλυψη – ατιμωρησία», ενώ ξεκαθάρισε πως η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει τη θεσμική και την ηθική χρεοκοπία της πλειοψηφίας, με τον κόσμο να παρακολουθεί την προσπάθεια συγκάλυψης με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, την απόρριψη συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και τη «μονταζιέρα» για το ηχητικό την επομένη της σιδηροδρομικής σύγκρουσης.

«Καλοδεχούμενη»
Στον αντίποδα, «καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, την πρόταση δυσπιστίας, αποκαλώντας τον Ν. Ανδρουλάκη «εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων». «Κύριε πρόεδρε η αλήθεια είναι ότι επι της προτάσεως δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η Βουλή και ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές» κατέληξε ο Μ. Βορίδης, με τον Κώστα Τασούλα να ανακοινώνει ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα στις 19:00.

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/