21 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Απομακρύνθηκε ξαφνικά η επιθεωρήτρια της Σύμβασης 717 – Η απίστευτη δικαιολογία

 

Γυναίκα που έκανε την επιθεώρηση για την ολοκλήρωση της Σύμβασης 717, κατέθεσε στην Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέα ένα μήνα μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο, η συγκεκριμένη μάρτυρας απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη θέση της με μία απίστευτη και ακατανόητη για την ίδια δικαιολογία, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο Star.

Η δημόσια λειτουργός με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν η Επιθεωρητής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη Σύμβαση 717. Είχε βάλει στόχο από την πρώτη στιγμή που πήρε την εντολή για τον έλεγχο, το 2018, να ξεσκεπάσει τις παραβάσεις. Αφιέρωσε χρόνο ακόμα και με επιτόπιες έρευνες στα έργα. Έκανε τη δουλειά της ακούραστα για τέσσερα χρόνια, ώσπου μία ημέρα έμαθε ξαφνικά και μέσω email ότι απομακρύνεται από το πόστο της.

«Η συμμετοχή μου τερματίστηκε στις 27.05.2021, ημερομηνία στην οποία έλαβα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την τροποποίηση της εντολής ελέγχου, δια μέσου της οποίας πληροφορήθηκα την αντικατάστασή μου (χωρίς δική μου αίτηση), στον εν λόγω έλεγχο, για λόγους φόρτου εργασίας, όπως μου ανακοίνωσαν», υποστήριξε η γυναίκα. Ωστόσο, η ίδια δεν είχε παραπονεθεί ποτέ ότι κουράστηκε, ακριβώς το αντίθετο: ήθελε να ερευνήσει μέχρι τέλους.

Αποκάλυψε όλες τις παρατυπίες που εντόπισε και τόνισε ότι η ανάδοχος κοινοπραξία δεν πλήρωνε ρήτρες, παρά τις καθυστερήσεις. Αντιθέτως, πήρε και αποζημίωση, γιατί απασχολόυσε, όπως υποστήριζε, προσωπικό και μηχανήματα που, όμως, δε δούλευαν εξαιτίας καθυστερήσεων από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ.
Οι διαδοχικές παρατάσεις που δόθηκαν κατά παράβαση συμβατικών όρων είχαν τις ακόλουθες συνέπειες:

Οι παραλείψεις της ΕΡΓΟΣΕ να επιβάλλει ρήτρες στον ανάδοχο για την καθυστέρηση και σε περίπτωση μη ανταπόκρισής του να τον κηρύξει έκπτωτο δημιούργησαν αξιώσεις υπέρ του Αναδόχου
Η συνολική δαπάνη των 3.332.130,49 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση του αναδόχου, λόγω καθυστερήσεων (δαπάνη αναθεώρησης) που του κατεβλήθη, στερείται νομιμότητας και είναι μη επιλέξιμη.
Η μάρτυρας σήμερα εργάζεται εκτός Ελλάδος και αν χρειαστεί θα κληθεί και πάλι σε κατάθεση.

ΠΗΓΗ https://www.aftodioikisi.gr/