21 Μαρτίου 2024

Νίκος Παππάς για Τέμπη / Να φέρετε από το αυτί τον Τριαντόπουλο για τη μεταφορά 300 κυβικών υλικού


 «Να φέρετε από το αυτί τον Τριαντόπουλο να πει αν ή ποιος έδωσε εντολή να πάνε 300 κυβικά υλικού από τον χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών σε ιδιωτικό χώρο»
«Μετέφερε ο εργολάβος 300 κυβικά υλικού με εντολή του κ. Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, από τον τόπο του εγκλήματος σε ιδιωτικό χώρο; Δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση εδώ. Δώστε εντολή, κ. Κικίλια, να έρθει ο κ. Τριαντόπουλος τώρα και να δώσει απαντήσεις. Να τον φέρετε από το αυτί. 

Δεν γίνεται να βοά ο τόπος και να κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις σχετικές καταγγελίες δικηγόρου οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε, επίσης, τον κ. Αγοραστό, πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να πει την αλήθεια «και για τις επιστολές που αντάλλαξε με τον κ. Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά έργα και για το ποιος έδωσε τις εντολές μπαζώματος στα Τέμπη. Μέχρι να μιλήσει θα έχει μείνει αυτό που είπαν οι συγγενείς των θυμάτων ότι τους ψιθύρισε στο αυτί, ότι την εντολή δηλαδή την έδωσε ο κ. Τριαντόπουλος».

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβερνητική διαχείριση συγκάλυψης των αιτιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος ο Νίκος Παππάς επεσήμανε: «Θυμήθηκα τα λόγια του αείμνηστου αρχηγού της παράταξής σας, που έλεγε ότι “έξω πάμε καλά”. Εσείς δεν πάτε καλά ούτε έξω ούτε μέσα. 1,3 εκατομμύριο υπογραφές και πλέον σας ζητούν διαφάνεια και αλήθεια. Και έξω ψάχνουμε θεσμό της ΕΕ που να μην έχει εγερθεί για το γεγονός ότι δεν τους αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους. Κάποιοι δεν έχουν το σθένος να έρθουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων».

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει την παραλαβή των πυροσβεστικών αεροσκαφών, θέτοντας, όμως, κρίσιμα ερωτήματα, όπως για τον τρόπο χρηματοδότησης, για το αν η χώρα μπαίνει σε προτεραιότητα παραλαβής και για το ποιο είναι το σχέδιο θωράκισης από φυσικά φαινόμενα μέχρι την παραλαβή τους (που αναμένεται να φτάσει τα 6 με 8 χρόνια).

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «οι κρίσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία θέλουν προοδευτική απάντηση. Δεν θα απαντηθούν με ένα μείγμα δεξιάς – ακροδεξιάς, που όπως φαίνεται θέλει να εκφράσει εν συνόλω ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας στην αιχμή του δόρατος έναν παραδοσιακό “αρχιδιάκονο” της ακροδεξιάς, τον κ. Βορίδη, ο οποίος προήχθη τελευταία σε “αρχιμανδρίτη” του μητσοτακισμού και ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να παραθέτει τα αφηγήματα και την ανάγνωση της ακροδεξιάς για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

» Και μην απορείτε όταν μπάζετε από τα δεξιά σας. Μπάζετε επειδή έχετε επιλέξει να γεμίζετε τα πολιτικά ντεπόζιτα των πιο ακραίων. Έρχονται όμως οι ευρωεκλογές και θα έχουμε εκπλήξεις».