28 Μαρτίου 2024

Η επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής-πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου 2024

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΑΜΟΥ  

Η επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής-πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου
«τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση»
 

Είχε χαρακτηρισθεί ως δυσβάσταχτος φόρος από γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο «φόρος διαμονής» που επιβλήθηκε από το έτος 2018, εν μέσω μνημονίων και αυστηρής επιτήρησης. Ο φόρος επιβάρυνε τον πελάτη τουριστικών καταλυμάτων και αντιστοιχούσε σε 0,50 € έως 4,00 € ανά ημέρα διαμονής, αναλόγως την κατηγορία και το είδος του καταλύματος.

Προσφάτως και εκτός μνημονίων, ο «φόρος διαμονής» αντικαταστάθηκε με το «τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση» (!!!) και τα αντίστοιχα ποσά είναι από 1,50 € έως 10,00 € ανά ημέρα διαμονής αναλόγως την κατηγορία και το είδος του καταλύματος. Γεννάται κατ’ αρχάς η απορία για την σχέση που μπορεί να έχει ο φόρος αυτός με την ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση, και πως την επηρεάζει. Τι άλλο μπορεί να είναι, πέραν ενός ακόμα ληστρικού φόρου που θα επιβαρύνει κυρίως τα μεσαία στρώματα και έρχεται να προστεθεί στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος ζωής. Άραγε σκέφτηκε κανείς ότι τα ποσά αυτά ανά ημέρα διαμονής σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την τσέπη των επισκεπτών της Σάμου;

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τόσο την άποψη όσο και την όποια αντίδραση των τοπικών αρχών και παραγόντων του τουρισμού για το νέο πλήγμα στον τουρισμό του νησιού μας.