12 Φεβρουαρίου 2024

Επανεκκίνηση και εξωστρέφεια ο στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εσωστρέφεια και να γίνει ο ισχυρός πόλος, το αντίπαλο δέος της κυβερνητικής πολιτικής εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού για όλα αυτά που βιώνει σήμερα είναι ο στόχος του κόμματος για το επόμενο διάστημα έχοντας παράλληλα και μια προσυνεδριακή διαδικασία σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτό άλλωστε ήταν και ο λόγος που η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη,  υπεύθυνη του κόμματος για τις οργανώσεις του Βορείου Αιγαίου βρέθηκε στο νησί μας το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2024.

Η κ. Τσιριγώτη ζήτησε από τους πολίτες να πλαισιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας μέρος στις διαδικασίες του κόμματος κι ακούγοντας τις θέσεις του για όλα τα ζητήματα.

Παραδέχτηκε ότι το πλήγμα των δυο εκλογικών αναμετρήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ισχυρό, όπως και η διάδοχη κατάσταση, “το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά”, αλλά δεν έκρυψε την αισιοδοξία της ότι το κόμμα θα ανακάμψει αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα όπως την υγεία, “δεν μας αξίζει αυτή η χώρα” είπα χαρακτηριστικά τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την  υγεία, έχει προτείνει και υποστηρίζει πως πρέπει να γίνουν προσλήψεις, ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του ΕΣΥ καθώς και να δοθούν μισθολογικά κίνητρα στους γιατρούς για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία των νησιών.

Υποστήριξε ότι η πολιτική της ΝΔ σε ζητήματα ασφάλειας έχει αποτύχει παταγωδώς κι αυτό φαίνεται από τη συχνή “αντικατάσταση” των υπουργών στο αρμόδιο υπουργείο.

Το επόμενο διάστημα όπως υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει δυναμικά στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών με το θέμα της ακρίβειας να είναι το πρώτο στην καμπάνια που θα ξεκινήσει άμεσα. “Είναι αφόρητη και αβάστακτη η καθημερινότητα του πολίτη” δήλωσε η κ. Τσιριγώτη.

Τέλος για το προσφυγικό, ένα θέμα με αφορμή το οποίο την είχαμε γνωρίσει στο νησί, επανέλαβε πως είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται μην κρύβοντας την ανησυχία της για τις αυξανόμενες καθημερινές ροές στα νησιά.

Η συντονίστρια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάσω Μιχαλοπούλου αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους νησιώτες όπως το μεταφορικό ισοδύναμο του οποίου οι πληρωμές έχουν ένα χρόνο καθυστέρηση και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει όχι μόνο τη διατήρηση του μεταφορικού ισοδύναμου και του εξορθολογισμού των πληρωμών του αλλά και την εφαρμογή του νησιωτικού ισοδύναμου που θα εξισώσει τη δυνατότητα των νησιωτών σε πολιτισμό, κοινωνική μέριμνα, κοινωνική πολιτική κ,λπ. με αυτές των κατοίκων του κέντρου.

Με δεδομένη την πραγματοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2024, συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο και οι δυο κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει στη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποία θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός  και θα συζητηθούν οι θέσεις του κόμματος.

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τους εκπροσώπους στο συνέδριο και για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και η επόμενη φάση είναι το συνέδριο το τριήμερο 23-24-25 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ https://astraparis.gr/