16 Φεβρουαρίου 2024

Μετά τη σημερινή κατάθεση του κ. Αγοραστού είναι ξεκάθαρη η ανάγκη κλήτευσης του κ. Τριαντόπουλου

 


📍 Από τη σημερινή κατάθεση του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, παρά τη σιωπή του, είχαμε μία καθοριστική εξέλιξη στο θέμα της απονομής ευθυνών για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Ναι μεν ασκήθηκε το δικαίωμα της σιωπής από τον κ. Αγοραστό, όμως προκύπτει από τα όσα είπε, από τη διατύπωσή του πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε  «υποστηρικτικό» ρόλο στα όσα συνέβησαν μετά το τραγικό δυστύχημα, ότι σύμφωνα με το νόμο, άλλο όργανο είχε την καθοδήγηση. Γι’ αυτό κι εμείς καλούμε τον τότε αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία κ. Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς πλέον προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσής του.


Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει την άδεια στον κ. Τριαντόπουλο να έρθει και να πει στην ελληνική κοινωνία για ποιο λόγο και ποιος έδωσε την εντολή να εξαφανιστούν τα πειστήρια, τα ίχνη αυτού του εγκλήματος, αλλά και τα ίχνη ανθρωπίνων ιστών.

Οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια, το χρωστάμε στη μνήμη των 57 νεκρών. Να μάθουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων τις κρίσιμες στιγμές και ποιος έδινε τις εντολές.