7 Φεβρουαρίου 2024

Αιχμές Καρυστιανού για τη δικαιοσύνη σχετικά με τον χρόνο δίωξης κατά Αγοραστού

 

Με αιχμές για «αργοπορημένη ανακριτική κίνηση» αλλά και σχετικά με το πόσο αυτόβουλη ήταν η κίνηση της εισαγγελίας Λάρισας να ασκήσει τώρα ποινική δίωξη στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, σχολίασε η πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023 την δίωξη σε βάρος του.
Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Dnews η Μαρία Καρυστιανού είπε: «Μετά από ένα χρόνο περίπου, εισακούστηκαν οι φωνές μας στην Εισαγγελία Λαρίσης και προχώρησαν σε ποινική δίωξη στον κ. Αγοραστό, κάτι για το οποίο εμείς φωνάζαμε εδώ και πολλούς μήνες.

Η τόσο αδικαιολόγητα αργοπορημένη ανακριτική κίνηση μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν ήταν μια αυτόβουλη δράση της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά πιθανότατα συσχετίζεται με την κίνηση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως της ΕΕ, κας Κοβέτσι, η οποία έχει καλέσει εσπευσμένα στο Στρασβούργο τον κ. Σοφουλάκη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα έχουν αναφερθεί στην εξεταστική επιτροπή και στις δικές μου καταγγελίες αλλά και για την πορεία της έρευνας, ένα χρόνο μετά.
 

Ελπίζουμε από δω και πέρα, η Ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο δυναμικά και στις υπόλοιπες ποινικές διώξεις αποκαθιστώντας έστω και τώρα τη βεβηλωμένη μνήμη των παιδιών μας».

Προ λίγων ημερών η κ. Καρυστιάνου είχε στηλιτεύσει τον κυνικό τρόπο με τον οποίο, όπως καταγγέλλει, την αντιμετώπισε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφού της είπε πως «αυτά συμβαίνουν» και «να πάει στην εκκλησία για να βοηθηθεί» ώστε να προχωρήσει μπροστά.

Επιμένει να ρίχνει αλλού τις ευθύνες ο Αγοραστός
Σε δήλωσή του ο Κ. Αγοραστός χαρακτηρίζει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών» και επιμένει πως η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια και δεν ήταν αυτή που έλαβε αποφάσεις για το άρον άρον μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος.

ΠΗΓΗ https://www.larissanet.gr/