24 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κοντά σε υποψηφιότητα η Ολγα Γεροβασίλη

 

Κοντά στην απόφαση να κατέλθει υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Συμφωνά με πληροφορίες η αντιπρόεδρος της Βουλής θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με στελέχη που θεωρούν ότι η βουλευτής Άρτας μπορεί να αποτελέσει μια καλή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι από χθες, όταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους «να βρουν αντίπαλο», είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για κοινή υποψηφιότητα.

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι εκτός απροόπτου η μία εξ αυτών ενώ παραμένει ερωτηματικό τι θα πράξει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας, ναι η Γεροβασίλη μπορεί»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά το με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την προεδρία απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Κατά την άποψή μου ναι, η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να παίξει το συνθετικό ρόλο», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Πολύ κοντά σε Τσίπρα η Γεροβασίλη
Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη ήταν αυτή που είχε ανοίξει το ζήτημα αμφισβήτησης του κ. Κασσελάκη όταν στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκφραστούν οι αντιρρήσεις αναφορικά με το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε στον isyriza ο κ. Κασσελάκης και το οποίο θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεροβασίλη θεωρείται στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά και σε άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα του οποίου η χθεσινή παρέμβαση πυροδότησε τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι ημερομηνίες για κάλπες
Σε κάθε περίπτωση το συνέδριο θα πρέπει να εγκρίνει τις κάλπες για τον ή την νέο/-α πρόεδρο, για Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και οργανώσεις μελών.

Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό, από τη λήξη του συνεδρίου πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες πριν στηθούν τις εκλογές, που μπορούν να γίνουν μετά τις 10 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Κασσελάκης έχει προγραμματιστεί να πάει στον στρατό (για θητεία 20 ημερών), οπότε οι εκλογές θα πρέπει να μετατεθούν πιο πέρα στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.