6 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΛΑ.Σ ΣΤΗ ΧΙΟ

 


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η διήμερη περιοδεία αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης σε χωριά της Χίου καθώς και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς του νησιού.

Ουσιαστική και εποικοδομητική χαρακτηρίζεται η συνάντηση με τον διοικητή της πυροσβεστικής, κ. Σταύρο Καπελαρίδη, αλλά και το σώμα των πυροσβεστών Χίου με τους οποίους συζητήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων για την εύρυθμη λειτουργία  του πυροσβεστικού σώματος , προβλήματα πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων με μονίμους, να μην υπάρχουν συμβάσεις «πολλών ταχυτήτων », αλλά μονιμοποιήσεις όλων των εργαζομένων, να γίνει ανακατανομή στο προσωπικό ΕΜΟΔΕ (Ειδικές επιχειρησιακές δυνάμεις) και ενίσχυση τους, λόγω νησιωτικότητας, αντικατάσταση απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων και ανανέωση του εξοπλισμού σε στολές και μέσα των πυροσβεστών για την ασφάλεια της ζωής τους. 


Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αγλαΐα Κυρίτση και ο περιφερειακός σύμβουλος Χίου, Γιώργος Αμπαζής επανέλαβαν την αμέριστη στήριξη στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του σώματος και δήλωσαν την αντίθεσή τους, όπως και σύσσωμο το Π.Σ στην πρόσφατη συνεδρίασή του με ψήφισμα διαμαρτυρίας, της μεταφοράς του Επιχειρησιακού Κέντρου πυρόσβεσης, από τη Σάμο στην Κρήτη. Μια κίνηση της κυβέρνησης όπως τόνισαν, που βάζει τα νησιά μας και την ασφάλεια τους, σε άμεσο κίνδυνο, παρά τα μεγάλα λόγια των κυβερνώντων, για περιοχές υψίστης Εθνικής σημασίας….!

Ανάλογες συζητήσεις, συμπεράσματα και στήριξη από την Λαϊκή Συσπείρωση, βγήκαν και από την συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΛΑ.Σ με τον διοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, κ. Ιωάννη Αραμπατζή και τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών, οι οποίοι αφού έθεσαν ως πρωταρχικά ζητήματα του σώματος την αξιολόγηση, το χαμηλό μισθολόγιο και την αναγκαιότητα προσλήψεων μέσω πανελληνίων, τόνισαν την άμεση ανάγκη επίλυσης του κτιριακού προβλήματος, λόγω μεγάλου αριθμού συστεγαζόμενων στο ήδη υπάρχον. 

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου συναντήθηκε με εκπροσώπους των μελισσοκόμων, οι οποίοι αφού εξέφρασαν τη λύπη τους γιατί δεν κλήθηκαν από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας, στην πρόσφατη συνάντηση στο νησί με τους παραγωγικούς φορείς, στη Χίο, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό της δραστηριότητας τους και τη συγκομιδή του παραγόμενου προϊόντος τους καθ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Όπως τόνισαν, όλη η συγκομιδή τους πάει χαμένη καθώς γίνεται, αυτό το διάστημα. 

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσαν την αμέριστη στήριξη των αιτημάτων τους, όπως: πιστοποίηση του προϊόντος κι όχι των εμπόρων, αποφυγή της ελληνοποίησης που οδηγεί στη νόθευση και εν τέλει αμαύρωση των ιδιοτήτων του προϊόντος, ταυτοποίηση και ιχνηλάτησή του προκειμένου να υπάρχουν στοιχεία που θα πιστοποιούν την προέλευση και ποιότητα της παραγωγής, ενώ τόνισαν την απουσία ελέγχου από το κράτος. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπαν ότι θα βάλουν τα ζητήματα στο αμέσως επόμενο Π.Σ και κάλεσαν τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων να παραβρεθούν και να αναπτύξουν τα αιτήματά τους.  Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν τέλος σε εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «φιλοπρόοδου ομίλου Κάμπου» και του συλλόγου γονέων Βολισσού.


  Από το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου