20 Ιανουαρίου 2024

Φυλλορροεί η «σαμαρική ομάδα»

 

Το πλήγμα που δέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς (και στην εσωκομματική του επιρροή) θεωρείται καίριο, αφού ο Στεφανάδης Βουλευτής Σάμου  ήταν ένας από τους «δικούς » του μέσα στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα


«Κι εσύ, τέκνον Βρούτε;» θα μπορούσε να έχει αναφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς ακούγοντας νωρίς χθες το πρωί τον Χριστόδουλο Στεφανάδη  να δηλώνει από ραδιοφώνου  ότι «πείστηκε» από τον Κ. Μητσοτάκη και κάνοντας στροφή 180 μοιρών (άλλως, κυβίστηση ή κωλοτούμπα) θα υπερψηφίσει, ενδεχομένως και με τα δύο χέρια, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

<<Χ.ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ: Θα δω το κείμενο το οποίο θα κατατεθεί, στις λεπτομέρειες πάντα κρύβεται το ενδιαφέρον ήδη είπε ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα περιλαμβάνει την παρένθετη μητρότητα και αυτό είναι σημαντικό, έχει δημιουργήσει ένα σχετικά θετικό κλίμα. Θα δούμε, δεν ξέρω ακόμα.  Είμαι σε μια φάση ενημέρωσης και μελέτης των δεδομένων αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αυτό έχει τονιστεί  ακόμα και από αυτούς που έχουν δηλώσει ότι δεν θα το ψηφίσουν.>>

 Συνξη Χ. Στεφανάδης (βουλευτής ΝΔ), στο Ρ/Σ 90,1 στην εκπομπή Εκείνη κι εγώ με τους Σ. Γκαντώνα και Θ.Φουσκιδη


Ο Βουλευτής Στεφανάδης , αν και προς τα έξω χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν είναι μια τυχαία περίπτωση. 
 Καρδιολόγος στο επάγγελμα, πολύ στενός προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, κουράρει αρκετούς πολιτικούς , τοποθετήθηκε εν αρχή, από τον ίδιο, στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών

Με τη σαμαρική παρακαταθήκη εξελέγη (πρώτη φορά το 2019) και βουλευτής΄Σάμου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι -τουλάχιστον μέχρι πρότινος- «έπινε νερό στο όνομα του Αντώνη».


Αν σας φέρνει και λίγο από Κόπολα στο μυαλό, την ώρα που βαθιά μεσάνυχτα ο Κυριάκος μετά της συζύγου του διασκέδαζαν στη Μαρινέλλα, ο αυτομολήσας προετοίμαζε  «ραδιοφωνικό μαχαίρωμα» στον μέντορά του.

Το πλήγμα που δέχτηκε μετά τη δήλωση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς (και στην εσωκομματική του επιρροή) θεωρείται καίριο, αφού ο κ. Στεφανάδης  ήταν ένας από τους <<δικούς >> του μέσα στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Για την ακρίβεια, ήταν έως τώρα κοινό μυστικό ότι, «ο κόσμος να χαλάσει»,   θα είναι «πάντα δίπλα στον Αντώνη», έτοιμοι να θυσιάσει  ακόμα και την καρέκλα του.



«Χρησιμοποιώντας» την περίπτωση Στεφανάδη , το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει (με ωμό και κυνικό τρόπο) το μήνυμα πως ακόμα και χωρίς κομματική πειθαρχία η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί το βασικό κριτήριο για την παραμονή ή την είσοδο στην κυβέρνηση.

Όποιοι υπουργοί ή υφυπουργοί δεν το ψηφίσουν θα βρεθούν (αμέσως ή αργότερα) εκτός υπουργικού συμβουλίου και όποιοι από τους βουλευτές κάνουν το ίδιο θα χάσουν κάθε ελπίδα υπουργοποίησης.

Μέσω Στεφανάδη και άλλων  επιχειρούνται, συγκεκριμένα, ο διεμβολισμός και η εξαγορά της «σαμαρικής ομάδας», καθώς στέλνεται το μήνυμα ότι όσοι αποσκιρτήσουν θα βγουν αυτόματα από τη μαύρη λίστα του Μαξίμου και θα πάρουν σειρά προς αξιοποίηση…

Πώς το είπε κατά τα λοιπά ο κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ; 

Ότι σέβεται «τις διαφωνίες συνείδησης» και ότι τον ενοχλεί η… «εργαλειοποίηση» του θέματος!