29 Ιανουαρίου 2024

Κοροιδεύουν τον Σαμιακό Λαό

 



Πάμε λίγο να δούμε το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου

Α)Το οργανόγραμμα του ΓΝ Σάμου ορίζεται από το ΦΕΚ Β 3281,10/12/12.

Σύμφωνα με το ανωτέρω μπορούμε να εντοπίσουμε τις οργανικές θέσεις γιατρών,νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Η δύναμη των οργανικών κλινών είναι 120.

Βέβαια αυτό πρακτικά αυξάνεται ελάχιστα το καλοκαίρι λόγω τουρισμού ενώ τη περίοδο της πανδημίας αυτή η δύναμη έπρεπε να είχε  διπλασιαστεί, πράγμα που δεν έγινε.

Β)Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΓΝ Ρόδου (συνεδρίαση 1/12-2-13) φαίνεται ότι ένα ΓΝ (ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο δηλαδή) μπορεί να προτείνει τροποποιήσεις στον οργανισμό αυτού,να αυξήσει ή να συρρικνώσει κλινικές, να αυξήσει ή περιορίσει θέσεις προσωπικού,υλικού....ύστερα από εισήγηση του...και πολλά άλλα. 

Γ)Πάμε τώρα στα του Μαγνητικού τομογράφου

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 1918/10-12-2010 και όπως τροποποιήθηκε από το ΦΕΚ Β 5132/16-12-2018 τίθενται κριτήρια πληθυσμιακής κάλυψης για αδειοδότηση λειτουργίας  συστημάτων ιοντιζουσών και μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών ανά την Ελλάδα. 

Όπως περίτρανα έλεγε η κα Γκάγκα σε δηλώσεις της στο ΚΥ Καρλοβασίου να θυμίσω. Διαβάζοντας όμως στο άρθρο 2 παρ. 2 του παρόντος όπως τροποποιήθηκε "Εξαιρούνται από τις διατάξεις της παρούσας τα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ ,πανεπιστημιακα κτλ κτλ κτλ". 

Δ)Σύμφωνα με τον νόμο η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας εγκρίνει και καταγράφει τις συσκευές ακτινοβολιών ανά την επικράτεια σε τακτικό χρονικό διάστημα σε λίστες κοινοποιημένες. 


Ψαχουλεύοντας στη Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και αλλού ,διακρίνουμε ότι στη Χίο με πληθυσμό (απογραφή 2021) 51000 υπάρχουν όχι ένας οχι δύο αλλά 3 μαγνητικοί τομογράφοι. Στη Κω με 37000 πληθυσμό υπάρχουν 3 μαγνητικοί τομογράφοι.Στη Ρόδο σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια έχουν έναν περισσότερο μαγνήτη. 

Είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου δηλαδή με τόση μπαρούφα που τσαμπούναγαν κάποιοι και ειδικά ντόπιοι εφιάλτες. 

Ε)Κάποιοι ξεχνάνε ότι το ΓΝ Σάμου άτυπα αλλά επί του πρακτέου εξυπηρετεί τα νησιά της Βόρειου Δωδεκανήσου. Σας παραπέμπω στις ειδήσεις και τα δελτία τύπου για διακομιδές μέσω ΛΣ και ΠΑ.

Αρα μάνι μάνι αυξάνεται αρκετά ο πληθυσμός που εξυπηρετείται από το ΓΝ Σάμου. Κάντε τη πρόσθεση μόνοι σας.  Τι;όχι;

Στ)Έλλειψη γιατρών: Δες το Β του παρόντος.

Γιατί αφού μπορεί και έχει τη νομική δυνατότητα η διοικήτρια και το ΔΣ του ΓΝ Σάμου να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό ταυτόχρονα για όλες τις χηρεύουσες οργανικές θέσεις ,έστω τμηματικά ανά ειδικότητα γι αρχή ,ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα με τις εφημερίες;

Τι ακριβώς θέλει να δείξει η διοίκηση; ότι κάνει οικονομία πόρων  στην 2η ΥΠΕ; 



Ζ)Ο βουλευτής  έκανε ανακοινώσεις (και εκεί μάλλον θα μείνουν όπως το αιμοδυναμικό που έχει και φεκ ....τόσα χρόνια, με μια μικρή αναζήτηση στο αρχείο του προσωπικού του fb θα δείτε πόσες φορές έρχεται το αιμοδυναμικό, ακόμη) για ένα μαγνητικό τομογραφο 1,5 tesla.

Οι νέας τεχνολογίας που έχουν αρκετά νοσοκομεία ανά την Ελλάδα (όπως και το Ιατρικό Αθηνών, ) είναι 3 tesla .

Είναι λογικό να πάρουμε την παλιατζούρα; 

Τι νέος και σύγχρονος τομογράφος όπως διατείνονται θα είναι αυτός ; 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΠΟΥ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023



Στεφανάδης :Σήμερα είχα συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και εξαιρετικό φίλο από παλιά, 

κ. Marios Themistocleous , που έχει την αρμοδιότητα των Νοσοκομείων.

Συζητήσαμε εκτενώς τα προβλήματα του Γ.Ν.Σάμου.

Ειδικότερα, την επιτακτική ανάγκη εγκατάστασης μονάδας Μαγνητικής Τομογραφίας (που ήδη έχει δρομολογηθεί), την επιτάχυνση της εγκατάστασης Αιμοδυναμικής Μονάδας (που έχει δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ.) και την ανάγκη άμεσης πρόσληψης ιατρών (Παιδιάτρου και Οφθαλμίατρου σε πρώτη προτεραιότητα) αλλά και άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου. 

Μου υποσχέθηκε άμεσες ενέργειες και τον ευχαριστώ θερμά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Αυγούστου 2023  · 

Στεφανάδης :Το ΔΣ του ΓΝ Σάμου, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την προμήθεια και εγκατάσταση  Μαγνητικού Τομογράφου.  Η διαδικασία θα προχωρήσει με κατά το δυνατόν ταχύτατους ρυθμούς.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η εξαιρετικά αποτελεσματική Διοικήτρια, κάνουν τα μέγιστα για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του.

Και μια παρατήρηση- σύσταση και για εκείνους που " πυροβολώντας" το Νοσοκομείο και το σύστημα Υγείας του Νησιού μας, προσπαθούν να αναδειχθούν ή να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη 

"πατώντας" στο συναίσθημα και τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας :

Η Υγεία δεν έχει πολιτικό "χρώμα".  (...Ειδικότερα, ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες με διάφορες επαγγελματικές  δραστηριότητες ,που από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορούν άδικα  το Νοσοκομείο μας , ας φροντίσουν να είναι, όσοι δεν είναι,πρώτα  νομοταγείς στις δραστηριότητες τους...Φιλική σύσταση.)


----------------------------------------------------------------------------------------

 . 

Θ)Πόσοι ειδικευόμενοι υπηρετούν στο Νοσοκομείο;

Μήπως κάπου εκεί κρύβεται ο λόγος που δεν προτιμούν πιά ειδικευόμενοι γιατροί το νοσοκομείο Σάμου; 

Παίρνουν τα ρεπό τους κανονικά ή είναι άγνωστη λέξη γι αυτούς; 

Γιατί πολλοί μόνιμοι γιατροί αποφάσισαν να αποχαιρετίσουν το υγειονομικό ίδρυμα και ιδιώτευσαν(για να ψάξουμε λίγο στη "διαύγεια " πολλά και βαρύνοντα ονόματα του νησιού);

Όσο για το Υπουργείο Υγείας να υπενθυμίσουμε 

#)Ερμηνευτική διάταξη του Συντάγματος: άρθρο 101 "Ο νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών".>> Μόλις πληροφορηθήκαμε  ότι θα μας φύγει η Αφροδίτη ...  πως δε θα σε προλάβουμε ...αυτό είναι το δώρο  για την αποχώρηση  από το νησί του Πυθαγόρα.

Και για να μη ξεχνιόμαστε η παραπάνω διοικήτρια ήταν επιλογή του Βουλευτή που ενέκρινε τον διορισμό της στη Σάμο και τα πολλά τα μπράβο και συγχαρητήρια που λάμβανε από αυτόν αμέτρητα

Εις το επανειδείν! .