24 Ιανουαρίου 2024

Εδειξε προς Χρήστο Τριαντόπουλο για αποζημιώσεις πληγέντων που ακόμη περιμένουν



 Εως τέλος του μήνα ξεκινούν τα έργα τόσο σε Άλλη Μεριά, Μακρινίτσα όσο και στο «μέτωπο» της παραλιακής Αγριάς

Τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο «έδειξε» ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για το πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις διπλές πλημμύρες πολίτες. Σημειώνεται ότι ακόμη και σήμερα, πάνω από τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες, υπάρχουν πληγέντες που δεν έχουν αποζημιωθεί, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις.


«Οι αποζημιώσεις είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας. Εμείς ως Δήμος Βόλου έχουμε επανειλημμένως διαθέσει δημοτικούς υπαλλήλους για την καταγραφή των ζημιών και έχουμε επανειλημμένως στείλει τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στον υφυπουργό, κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος τακτικά αναφέρεται στα εκατομμύρια που διατίθενται μέσω του προγράμματος «Αρωγή».

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Μπάμπης Ζάχος. Ο ίδιος επίσης απηύθυνε ερώτημα και για τις υποδομές που πρέπει να αποκατασταθούν με επίκεντρο τη Δράκεια, όπου, μετά τις πλημμύρες έχει καταστραφεί η αγροτική οδοποιία και οι αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους με την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου που πλησιάζει.

Για το ζήτημα των υποδομών, ο κ. Μπέος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, ότι έως τέλος του μήνα ξεκινούν τα έργα και σε Άλλη Μεριά και στην Κουκουράβα. Τα έργα της Αλλης Μεριάς είναι δωρεά του ομίλου Μυτιληναίος ενώ ο δρόμος Βόλου- Μακρινίτσας μέσω Κουκουράβας θα γίνει από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και κοστίζει 6 εκατ. ευρώ.

«Το Υπουργείο Υποδομών καταγράφει όλες τις ζημιές ανά περιοχή. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο μέχρι στιγμής. Ως Δήμος Βόλου, πρωτοπορούμε, καθώς είμαστε ο μοναδικός που έχουμε ολοκληρώσει και καταθέσει δύο μελέτες και για ισάριθμα μεγάλα έργα», ανέφερε.

Επίσης έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει εγκριθεί από την Νεωτέρων Μνημείων, μελέτη του ΟΣΕ για την προσωρινή απομάκρυνση και αποκατάσταση των γραμμών του Μουντζούρη στην Αγριά. Πρόκειται για έργο που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου μετά από διαμαρτυρίες επαγγελματιών και περιοίκων για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες στο παραλιακό πεζοδρόμιο, το οποίο ενέχει κινδύνους για πεζούς και όχι μόνο.

Το έργο διακόπηκε ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα, τα συνεργεία αναμένεται να πιάσουν και πάλι δουλειά για την αποκατάσταση των γραμμών και του πεζοδρομίου, που θα έρθουν στο ύψος του οδοστρώματος και πλέον δεν θα αποτελούν φράγμα των νερών προς τη θάλασσα προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
ΠΗΓΗ https://www.taxydromos.gr/