22 Ιανουαρίου 2024

Ο Ερντογάν στέλνει «πολεμικά» μηνύματα στην Αθήνα και τη Λευκωσία: Για όσους ξέχασαν ο νεοσουλτάνος φροντίζει να θυμίζει ότι η παράνομη «γαλάζια πατρίδα» θα υλοποιηθεί!
 Προκαλούν ανησυχία στην Αθήνα και τη Λευκωσία οι συνεχείς αναφορές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας στην παράνομη «γαλάζια πατρίδα», η οποία προσβάλει την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα, μέσω της αλυτρωτικής «γαλάζιας πατρίδας», δεν αναγνωρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) των δύο χωρών, και αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου. Περιλαμβάνει, με λίγα λόγια, όλες τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στον ελληνικό χώρο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όσο ο Ερντογάν …«ευλογεί» αυτό το ιδεολόγημα ενός εθνικιστή ναυάρχου, και από τη στιγμή που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, αυτό το αφήγημα, στέλνει το μήνυμα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, ότι:

Η βελτίωση των σχέσεων με την Αθήνα δεν αλλάζει τους στόχους του, και

Η διευθέτηση της διχοτομικής διευθέτησης των «δύο κρατών», είναι η μόνη επιλογή για τη Λευκωσία.
Δηλαδή, όλα τα γίνουν όπως επιθυμεί ο Ερντογάν. Με …ειρηνικό τρόπο για να μην χρειαστούν άλλες μέθοδοι, εννοεί προφανώς.
Αρκετοί άνθρωποι, κυρίως στην Αθήνα, πίστεψαν ότι επιτέλους η Τουρκία εννοούσε τις υποσχέσεις που έδωσε για πραγματική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Έκαναν λάθος. Ο Ερντογάν θα συνεχίσει αυτή τη στάση όσο τον βολεύει.

Και μπορεί να λέει ότι έκλεισε πολλά μέτωπα, αλλά στην πραγματικότητα άνοιξε περισσότερα. Η υποστήριξη στη Χαμάς δεν ενοχλεί μόνο τους δυτικούς, αλλά και αρκετά μουσουλμανικά κράτη, που γνωρίζουν ότι πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται το Ιράν.

Το Ισραήλ -και άσχετα από το τι θα συμβεί στον Μπενιαμίν Νετανιάχου- δεν θα συγχωρέσει τον Ερντογάν. Στο τέλος της ημέρας, υποστηρίζει τους δολοφόνους και απαγωγείς εκατοντάδων Ισραηλινών. Η 7η Οκωβρίου 2023 είναι μία μέρα που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.

Αν μελετά κανείς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, γνωρίζει ήδη τις κατηγορίες ότι η επίθεση αυτή οργανώθηκε στην Τουρκία από τη Χαμάς. Φαίνεται ότι χρηματοδοτήθηκε από την κατοχική χώρα του Ερντογάν. Πολύ πιθανό. Σημαντικά στελέχη της οργάνωσης βρήκαν καταφύγιο στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη και ταξιδεύουν ελεύθερα χρησιμοποιώντας τουρκικά διαβατήρια.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα παραπάνω, αλλά για τους γνωστούς λόγους -μπας και χάσουν το τουρκικό …κελεπούρι- σιωπούν, αντί να αντιδράσουν και να βάλουν στη θέση του τον Ερντογάν.

Πέρασε και η 19η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα επέτρεπε υποτίθεται την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ούτε χθες ελήφθη απόφαση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αλλά οι Αμερικανοί κοιτούν και μετρούν τα άστρα…

Χθες πάλι τους κατηγόρησε για τη στάση τους υπέρ του Ισραήλ, ενώ χαρακτήρισε «Φύρερ» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Δεν υπάρχει χειρότερη κατηγορία για ένα Ισραηλινό πολίτη και μάλιστα απόγονο θυμάτων του ναζιστικού ολοκαυτώματος.
Ειλικρινά, πως θα ξεχάσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αυτές τις ύβρεις του Ερντογάν, που αφορούν όλους τους Εβραίους, όπου και αν ζουν. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
Επιστρέφοντας στα «δικά» μας, καταγράφουμε τα εξής για να μην ξεχνάμε ποιος στην πραγματικότητα είναι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας. Όλα αφορούν τον ελληνικό χώρο, που αμφισβητεί:
«Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα για να διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν, και πρόσθεσε:

«Με τα ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το ένοπλο μη επανδρωμένο σκάφος Marlin θα υποστηρίξει την κυριαρχία μας στις θάλασσες, δημιουργώντας εμπιστοσύνη για τους φίλους και φόβο για τους εχθρούς».

Και η τελευταία απειλή είναι αυτή:

«Πραγματοποιούμε όλες τις δράσεις μας πιστοί στο σύνθημα του Hayreddin Barbarossa ‘Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο’. Με αυτή την αντίληψη έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα για να διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα».

Αυτές τις μέρες, η Ελλάδα πρωτίστως και η Κύπρος σε λιγότερο βαθμό δεν ασχολούνται με την Τουρκία. Απλά παρακολουθούν. Στην Αθήνα, ο πολιτικός κόσμος είναι απασχολημένος με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δίνουν και κάποια σημασία στον πόλεμο των μαφιόζων, διότι όπως λέγεται αγγίζει το πολιτικο-επιχειρηματικό κύκλωμα.

Η Κύπρος περιμένει την Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ως το νέο «Μεσσία», και την ίδια στιγμή «πνίγεται» στη διαφθορά.

Να το ξαναπούμε; Δεν υπάρχει σωτηρία…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com/