6 Νοεμβρίου 2023

«Μέσα στον χειμώνα εξελίξεις για την βίζα των Τούρκων στα ελληνικά νησιά» (vid)


 Μέσα στον χειμώνα αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την έκδοση βίζας από Τούρκους υπηκόους στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως αποκάλυψε στην «Πατρίδα» ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.
Η βίζα θα έχει τουριστικό χαρακτήρα και θα είναι μόνο για διαμονή στα νησιά μέχρι 72 ώρες. Συζητείται ώστε το δικαίωμα της βίζας να είναι για όλο τον χρόνο, και για τη χειμερινή περίοδο, με τον κ.Καιρίδη να σημειώνει ότι εφόσον θα ισχύει για πολλαπλές εισόδους αυτό θα είναι χρήσιμο προκειμένου οι επισκέπτες από Τουρκία να μην στήνονται κάθε φορά σε ουρές για την έκδοσή της.

Παρά την θετική στάση της Τουρκίας για το θέμα, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει την αρνητική στάση των Βορειοευρωπαίων που δεν επιθυμούν κάμψη στο Σένγκεν είτε, εφόσον ισχύσει, το δικαίωμα να είναι περιορισμένο.

«Παραλάβαμε μια δύσκολη σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι αρμόδια για να προτείνει το μέτρο. Θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία των νησιών κυρίως του Βορείου Αιγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΠΗΓΗ tvpatrida.gr