2 Νοεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε υπάλληλο της Περιφέρειας για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση κλαδιού

 


Κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, μειώνοντας την ποινή σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο κατά 2 μήνες.

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετη αναστολή επιβλήθηκε σε στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος κατηγορείται για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση κλαδιού δέντρου.


Κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, μειώνοντας την ποινή σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο κατά 2 μήνες.


Τραυματισμός γυναίκας από πτώση κλαδιού: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου 2019, όταν η 57χρονη (σήμερα) παθούσα επέβαινε σε δίκυκλη μηχανή με οδηγό τον σύζυγό της. Καθώς το δίκυκλο κινούνταν με κατεύθυνση από το Ασβεστοχώρι προς τη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ «Παρεκκλήσι», αποκόπηκε ένα ξερό κλαδί δέντρου, πέφτοντας στο κεφάλι της γυναίκας, με συνέπεια να την τραυματίσει και να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και -μεταξύ άλλων- κάταγμα μετωπιαίου οστού.


Τραυματισμός γυναίκας από πτώση κλαδιού

FREEPIK


Η 57χρονη υπέβαλε έγκληση και η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια, με κατηγορούμενο ανώτερο υπάλληλο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων), στα καθήκοντα του οποίου, κατά το κατηγορητήριο, ανήκει -ανάμεσα σε άλλα- η ευθύνη κοπής χόρτων, θάμνων και της παρόδιας βλάστησης κατά μήκος των οδών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ώστε να εξασφαλίζεται η ορατότητα και η ασφαλής χρήση των οδικών αρτηριών.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος , απολογούμενος, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι η Υπηρεσία του λαμβάνει τα δελτία αστυνόμευσης και ενημερώνεται για τυχόν προβλήματα που διαπιστώνονται από αυτοψίες της Πυροσβεστικής. Για το επίδικο σημείο, όμως, δεν είχε καμία ενημέρωση για τυχόν προβλήματα, ούτε από το Δασαρχείο, που όφειλε -σύμφωνα με τον ίδιο- να ενημερώσει καθώς επρόκειτο για δασική έκταση.