3 Οκτωβρίου 2023

Αλκιβιάδης Στεφανής – «Έρχομαι στο Βόρειο Αιγαίο για να προσφέρω» - Βίντεο

 
«Ο κόσμος μου λέει ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνετε με την υποψηφιότητά σας»
Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλά στο Politischios.gr για την υποψηφιότητά του, εστιάζοντας στην ανάγκη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να φύγει προς τα εμπρός.

Χωρίς περιστροφές, ο Αλκιβιάδης Στεφανής απαντά στα ερωτήματα του κόσμου, με πρώτο και κύριο το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι, 45 χρόνια υπηρέτησε την Ελλάδα στα σύνορα από ξηρά και θάλασσα.

«Ο Στεφανής είναι ένας άνθρωπος που έχει ορκιστεί να υπηρετεί την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός του. Οφείλουμε όλοι να θυμηθούμε το 2019 με την επίθεση των Τούρκων μέσα από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Εγώ ήμουν επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, έχοντας υπό εμένα Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και Λιμενικό για να σταματήσουμε τους χιλιάδες των μεταναστών. Άρα πως αυτό τώρα μεταφράζεται ότι ο Στεφανής ήρθε για να ανοίξει τα σύνορα;», ανέφερε.Εστιάζοντας στην επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι η μοναδική λέξη που θέλει να τον ακολουθήσει είναι η συνέπεια.

Ερωτώμενος για το τι πρακτικά σημαίνει αυτό, εξήγησε: «Θέλω να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου προς την Περιφέρεια. Έχω αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζεται το Βόρειο Αιγαίο».

Ο ίδιος τάχθηκε ενάντια στο μοντέλο της οριζόντιας διοίκησης, που υποβάθμισε τη Χίο κατά τη διάρκεια της 4ετίας της Χριστιάνας Καλογήρου, λέγοντας ότι, στόχος δεν είναι να ομογενοποιήσει τα νησιά αλλά να αναδείξει τα ξεχωριστά στοιχεία του κάθε νησιού.

«Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον «π» ο κ. Στεφανής έκανε λόγο για την ανάγκη γόνιμου διαλόγου που θα βλέπει προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν.

«Ο ελληνικός λαός μας έχει βαρεθεί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον και να μη συζητάμε. Και όταν δεν συζητάμε προσφεύγουμε στο παρελθόν ανασύροντας από χρονοντούλαπα ιστορίας σκελετούς. Όχι, η συζήτηση πρέπει να είναι για το μέλλον. Ουδόλως απασχολεί τη νέα γενιά η πολιτική μας αντιπαλότητα. Τον κόσμο τον απασχολεί, τι είμαστε σε θέση να κάνουμε, τι δυνατότητες έχουμε, τι όνειρα έχουμε, τι σχεδιασμό έχουμε, τι τρόπο διοικήσεως έχουμε», ανέφερε.

Τέλος απευθύνθηκε προς τους Χιώτες, προτρέποντάς τους να εμπιστευτούν την ομάδα του, λέγοντας ότι αποτελείται από ανθρώπους έμπειρους, με διάθεση προσφοράς και προτιθέμενοι να αφήσουν το «εγώ» τους προς όφελος της Χίου και του Βορείου Αιγαίου.

ΠΗΓΗ https://www.politischios.gr/