16 Οκτωβρίου 2023

Τα λάθη ΝΔ, Μητσοτάκη που οδήγησαν στην ήττα στον β΄ γύρο

 


Στις 4 Ιουλίου 2023, λίγες δηλαδή, ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η ΝΔ ανακοίνωνε ότι θα στηρίξει τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη για την προεδρία της ΚΕΔΕ: «Συγχαίρουμε θερμά τον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο του. 

Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ», ανακοίνωνε τότε το κυβερνών κόμμα. Δηλαδή, με άλλα λόγια προεξοφλούσε την ετυμηγορία των πολιτών των εκλογών του Οκτωβρίου, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «άκομψο και άκαιρο», ακόμη και ο “γαλάζιος” δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Γρ. Κωνσταντέλλος.  Ήταν το πρώτο δείγμα αλαζονείας της νέας κυβέρνησης, που σήμερα τιμώρησαν με εμφατικό τρόπο (νίκη Χ. Δούκα με 54 έναντι 46%) οι δημότες της Αθήνας.

13 στις 13
Λίγες εβδομάδες αργότερα διαρροές στον φιλικό Τύπου της ΝΔ από το Μέγαρο Μαξίμου έβαζαν έναν υπερφίαλο, όπως αποδείχθηκε στόχο: Να κερδίσει το κυβερνών κόμμα 13 στις 13 περιφέρειες. Είναι κάτι που επανέλαβε και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στις 3 Οκτωβρίου στον Alpha τόνισε χαρακτηριστικά: «Στόχος στις αυτοδιοικητικές παραμένει να κερδίσουμε όσες περισσότερες περιφέρειες μπορούμε. Επιλέξαμε να στηρίξουμε 13 περιφερειάρχες, διότι χρειαζόμαστε περιφερειάρχες που να μπορούμε να συνεργαστούμε».

Μάλιστα, μετά τα αποτελέσματα του α΄ γύρου ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μπει ο ίδιος στο κάδρο των τεσσάρων από τις έξι περιφέρειες αλλά και του δήμου Αθηναίων, που κρίθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε παραμονές των εκλογών την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία Θράκη το Βόρειο Αιγαίο, εκ των οποίων η ΝΔ κέρδισε μόνο την πρώτη, με τον Δ. Πτωχό, στενό συνεργάτη ενός εσωκομματικού αντιπάλου του πρωθυπουργού, του Α. Σαμαρά.

ΠΗΓΗ https://www.aftodioikisi.gr/