Κίνητρα σε γιατρούς, αλλά και δομικές αλλαγές στο σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης προωθεί το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι «να έχουμε περισσότερους παθολόγους και γενικούς γιατρούς, να καλύψουμε την ανάγκη των πολιτών για προσωπικό γιατρό και να δώσουμε κίνητρα στους νέους να παραμείνουν στην Ελλάδα».
Όπως εξήγησε, παράγουμε ένα υψηλό αριθμό γιατρών, όμως δεν επιλέγουν την Ελλάδα ως προοπτική για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Σήμερα, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί ένα μεγάλο βήμα και δίνει νέα κίνητρα για να διαλέξουν οι γιατροί την πατρίδα τους, ώστε να σταδιοδρομήσουν εδώ, με διαφορετικούς επαγγελματικούς και οικονομικούς όρους.
ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΊ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΊ
Άμεσα αναμένεται να ανοίξουν 1.270 θέσεις για τους προσωπικούς γιατρούς.
Παράλληλα, παύει ο θεσμός του γιατρού υπαίθρου, δηλαδή του αγροτικού γιατρού.
«Όταν τελειώσουν τη θητεία του προσωπικού γιατρού, θα λαμβάνουν 46.000 ευρώ ως ετήσια αποζημίωση (30.000 καθαρά), αν γίνουν παθολόγοι», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Σταδιακά θα έχουμε 2.500 νέους προσωπικούς γιατρούς έως το τέλος της χρονιάς, δεσμεύτηκε η ίδια.
Θα έχουν επίσης κίνητρα ώστε όταν εγγράφουν πολίτες σε προληπτικές εξετάσεις, να αμείβονται.
Παράλληλα, παραμένουν τα προηγούμενα κίνητρα που είχε δώσει το υπουργείο Υγείας, όμως δεν ήταν αποτελεσματικά.