15 Οκτωβρίου 2023

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλη μαζί. Δεν περισσεύει κανείς, τώρα ξεκινάμε", τόνισε στην πρώτη του δήλωση μετά τα αποτελέσματα.

Ο Στέλιος Αγγελούδης αναδείχθηκε ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σημειώνεται πως με καταμετρημένο το 98,18% των ψήφων, ο Στέλιος Αγγελούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”, συγκέντρωσε ποσοστό 67,34%, ενώ ο συνυποψήφιός του Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον συνδυασμό “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, ήρθε δεύτερος με 32,66%.

Οι πρώτες δηλώσεις του
Στην πρώτη του δήλωση, εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε όλους τους Θεσσαλονικείς και τους συνεργάτες του, κάνοντας λόγο για μεγάλη νίκη.

«Σας αγαπώ πολύ όλους, η πόλη μας μίλησε, οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς, είναι δική μας η ευθύνη να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας, τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους εθελοντές και τους υποψηφίους. Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλη μαζί. Δεν περισσεύει κανείς, τώρα ξεκινάμε, τώρα θα ανταποδώσουμε στην πόλη όλα όσα της χρωστάμε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, με συγκινήσατε».

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε νωρίτερα και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, όπου μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι “σέβεται την κρίση των πολιτών”.

Ποιος είναι ο Στέλιος Αγγελούδης
Ο Στέλιος (Στυλιανός) Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη,όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Τσομάκου και έχουν 2 παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από τις θέσεις αυτές συνέδεσε τη δράση του με σημαντικά έργα. Τη δημιουργία δεκάδων αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το μοναδικό στην Ευρώπη αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, δημιουργώντας τους όρους της καταξίωσης του αθλήματος, ενώ από το 2001 έχει την τιμή να συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ είχε το μεγάλο προνόμιο να συμμετάσχει ως εντεταλμένος σύμβουλος, στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του στο Λιμάνι συνδέθηκε με δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Το άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.