5 Οκτωβρίου 2023

Δένδιας: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται

 

Δένδιας: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται – Με μεγάλη καθυστέρηση οι κυβερνητικές διαψεύσεις στο τουρκικό δημοσίευμα

Άργησαν αλλά τελικά διέψευσαν το τουρκικό δημοσίευμα οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Με τη φράση «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» απάντησε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε και έκανε λόγο για διακίνηση fake news.

“Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα” ανέφερε ο κ. Μαρινάκης συγκεκριμένα, και προσέθεσε κατηγορηματικά:

“Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ισχυροποίηση της χώρας μας σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά “και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι”.

ΠΗΓΗ https://armyvoice.gr/