9 Οκτωβρίου 2023

Και πάλι επίκαιρος ο Κικέρων!...Μετεκλογικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου Το σημερινό μου μετεκλογικό πιπεράτο έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση που καταθέσει πολλά χρόνια πριν στην πρωινή εκπομπή του φίλου Γιώργου Παπαδάκη την επαύριον Εθνικών εκλογών λέγοντας ότι «Εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ ψηφίζουμε αλλά σχεδόν κατά κανόνα ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...».


     Παρακολούθησα χθες βράδυ τη ροή των αποτελεσμάτων και διαπίστωσα, για μια ακόμη φορά, ότι και στη γενέτειρά μου Κατερίνη και σε πολλούς άλλους Δήμους οι ψηφοφόροι ΔΕΝ ψήφισαν αλλά καταψηφώντας αυτούς που δεν τους ικανοποίησαν με τη συμπεριφορά τους τα τελευταία 4 χρόνια ανέδειξαν ως νικητές πρόσωπα που ουσιαστικά ΔΕΝ γνωρίζουν επαρκώς αφήνοντας στην εξέλιξη του χρόνου να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας...
     Το πιπεράτο μου περιέχει και την επιστολή που έγραψε ο μεγάλος Ρωμαίος φιλόσοφος και Δικηγόρος Κικέρων (Cicero) υπερασπιζόμενος τον φίλο του Γλαύκο περιγράφοντας εμάς τους Έλληνες. ΔΕΝ ήταν ανθέλληνας ο Κικέρων, ο άνδρας που διατύπωσε την σκέχη ότι «Εάν οι Θεοί μιλούν σίγουρα χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα...»
     Το δημοσιεύω σήμερα γνωρίζοντας ότι είναι πολύ, ναι πάρα πολύ αιχμηρό, για εμάς τους Έλληνες, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εκπληκτικά επίκαιρο μετά από 2,082 χρόνια!..
     Έγραψε ο Κικέρων το  έτος 59 π. Χ. σε κείμενο υπεράσπισης του κατηγορούμενου συμπατριώτη του Φλάκκου:
      «Είναι αλήθειες ότι θα πω για την ελληνική φυλή. Δεν της αρνούμαι τη λαμπρότητα του λόγου, την επίδοση στα γράμματα και τις καλές τέχνες, ούτε το χάρισμα της ιδιοφυΐας, της ρητορείας και οτιδήποτε άλλο διεκδικήσουν δεν μπορώ παρά να τους το αναγνωρίσω. Όμως το έθνος αυτό δεν αντελήφθη ποτέ τη σοβαρότητα της μαρτυρίας που απαιτεί απόλυτη εντιμότητα. Από πού προέρχεται η φράση «μου δανείζεις μαρτυρία;» από Γάλλους ίσως ή από Ισπανούς; Είναι καθαρά ελληνική. Ακόμη και οι αγνοούντες την ελληνική γνωρίζουν καλά την έννοια της φράσης αυτής.
     Παρακολουθήστε με πόση αυθάδεια συζητούν και με πόσης έλλειψη σοβαρότητας διαλέγονται και θα αντιληφθείτε ότι υπό ουδενός ενδοιασμού διακατέχονται. Σε καμία περίπτωση δεν απαντούν ευθέως στο ερώτημα που τίθεται. Αντίθετα πλατειάζουν δολιχοδρομούντες. Ουδέποτε ενδιαφέρονται να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους αποφεύγοντας τους κινδύνους της απόδειξης.
     Πώς να λάβει κανείς σοβαρά υπόψη ανθρώπους για τους οποίους ο όρκος είναι παιχνίδι, η μαρτυρία εμπαιγμός, η υπόληψη κενή σκιά; Ανθρώπους για τους οποίους ο έπαινος, η υποχρέωση, τα συγχαρητήρια ακόμη και η οικονομική κατάσταση οφείλονται σε αναιδή ψευδολογία; 
       Είναι γνωστόν, άλλωστε, ότι οι ελληνικές πολιτείες διοικούνται κατά τρόπο τυχάρπαστο από ανεύθυνες συνελεύσεις. Ας μην αναφερθούμε στα της σημερινής Ελλάδας που από καιρού καταστράφηκε από τα διάφορα πολιτικά Κόμματα.
     Η παλαιά, ένδοξη Ελλάδα με το κλέος και την ευδαιμονία της  καταστράφηκε  πάντοτε από το ίδιο κακό αίτιο. Δηλαδή την αχαλίνωτη δράση και την ανευθυνότητα των συνελεύσεών της.
      Τους θώκους της εξουσίας καταλάμβαναν σχεδόν πάντοτε άνδρες αδαείς και άσχετοι προς όλα τα θέματα. Αυτοί περιέπλεκαν την πολιτεία σε μάταιους πολέμους και περιπέτειες. Τα αξιώματα δίνονταν στους ταραχοποιούς και διώκονταν όσοι είχαν προσφέρει καλές υπηρεσίες.
      Τέτοια δε συνέβαιναν ακόμη και στην Αθήνα τον καιρό εκείνο που θαυμαζότανε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο!..
     Να θυμάστε λοιπόν όποτε πρόκειται για ελληνικά ψηφίσματα ότι αυτά δεν είναι παρά το παραλήρημα ενός αλλοπρόσαλλου όχλου, φωνή ανθρώπων ουτιδανών, κραυγή άκριτη και αστάθμητη λαού ανόητου και ψεύτη και η φρενίτιδα της συνέλευσης του πλέον επιπόλαιου όλων των εθνών!…»
     Από 1η Ιανουαρίου 2024, ΟΨΟΜΕΘΑ...