16 Οκτωβρίου 2023

Ο μεγάλος «ηττημένος»

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος «ηττημένος» των αυτοδιοικητικών εκλογών στο νησί μας, πέρα από τους Παν. Κουφέλο και Απ. Αλατζά που έχασαν με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τους κύριους αντιπάλους τους, είναι ο κυβερνητικός βουλευτής Χαρ. Αθανασίου, γιατί σε αυτόν χρεώνουν τις εν λόγω υποψηφιότητες.

 Ειδικά στο δήμο Μυτιλήνης το «άγαρμπο» ...άδειασμα του νυν δημάρχου Στρ. Κύτελη και τα όσα διαδραματίστηκαν στη δημοτική αρχή με τις αποχωρήσεις την τελευταία στιγμή εν ενεργεία αντιδημάρχων προκειμένου να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο Κουφέλου, ενώ δεν είχε ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με την υποψηφιότητα Κύτελη, φαίνεται στοίχησε πολύ ακριβά και μέτρησε στην ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. 

Και αυτό γιατί ανεξαρτήτως της άποψης που είχε ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων για την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια της δημοτικής αρχής και για τον ίδιο το δήμαρχο Στρ. Κύτελη, θεωρήθηκε η κίνηση αυτή διασπαστική και κυρίως «ανέντιμη», που δίχασε τη βάση του κυβερνώντος κόμματος και όχι μόνο και έστρεψε πολλούς να στρατευτούν στον αντίπαλο συνδυασμό.

 Η αποχώρηση στελεχών της δημοτικής αρχής, μέσα σε εντάσεις και αλληλοκατηγορίες δημιούργησαν ένα άσχημο κλίμα, που σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν στο προσκήνιο και παρά το γεγονός ότι ήταν εμφανές ότι υπήρχε πρόβλημα σε ότι είχε να κάνει με τη συσπείρωση του συγκεκριμένου χώρου, υποτιμήθηκε και δεν έγινε καμιά προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξουν «γέφυρες». 

Οι παροικούντες τη νεοδημοκρατική... Ιερουσαλήμ χρεώνουν στον κυβερνητικό βουλευτή το διχαστικό αυτό κλίμα που διαμορφώθηκε στο «γαλάζιο στρατόπεδο» σε όλο το νησί, ενώ θα μπορούσε να ήταν παράγοντας συνένωσης και συσπείρωσης του χώρου. 

Και μετά από αυτά τα ατυχή αποτελέσματα, για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, όσοι «πρωταγωνίστησαν» οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραδεχτούν έστω και εκ των υστέρων τις λάθος κινήσεις τους. Νομίζουμε!  

ΠΗΓΗ https://www.emprosnet.gr/