20 Σεπτεμβρίου 2023

Για την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σάμου

 



Ο συνδυασμός «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου» ενημερώνει δια του παρόντος δελτίου τύπου, τους πολίτες της Σάμου και γειτονικών νησιών, για την  υπολειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. 

Μετά από επικοινωνία του επικεφαλής του συνδυασμού,  Δημήτρη Βασιλάκη, με το Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. και με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Σάμου, προκύπτουν αδιαμφισβήτητα τα εξής: 

Λόγω υποστελέχωσης, η Μονάδα  κατέστη μη βιώσιμη και λειτουργική χωρίς να μπορεί να επιτελέσει το λειτούργημά της. Ο ρόλος της περιορίζεται στην προετοιμασία των ασθενών για τη διακομιδή τους σε άλλη μονάδα, καθώς  οι μη επαρκείς εφημερίες, οδηγούν σε εφημερίες από το σπίτι (στη ΜΕΘ!!!). Με αυτά τα δεδομένα, ασφαλώς δε μιλάμε  για λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.


Πρόκειται για  οπισθοδρόμηση πολλών δεκαετιών και δραματική εξέλιξη για τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και των άλλων γειτονικών νησιών, που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Σάμου. Ως παράταξη καταγγέλλουμε ευθέως την κυβερνητική  πολιτική, που αμείβει με  μισθούς ντροπής γιατρούς που έρχονται στην άκρη της Ελλάδας, με την πολιτεία να  παρακολουθεί αμέτοχη το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οι ανακοινώσεις από το γραφείου του βουλευτή κ. Στεφανάδη περί κανονικής λειτουργίας της Μ.Ε.Θ., υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, καθώς διαψεύδονται ξεκάθαρα από τους γιατρούς της Μονάδας. 

Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου έπρεπε ήδη να πρωτοστατεί σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα γνωστοποίησης, δημοσιοποίησης και καταγγελίας των συμβάντων σε όλα τα ΜΜΕ,  καθώς ο συνδυασμός μας, αντιλαμβάνεται το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως υπηρέτη των συμφερόντων των δημοτών του και όχι ως απαθούς θεατή που δεν αντιδρά αποφασιστικά σε τόσο σοβαρά γεγονότα. Δυστυχώς φαίνεται για μια ακόμη φορά ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως στην κοροϊδία των σεισμοπαθών, στην αδικαιολόγητη και εκτός λογικής υπερτιμολόγηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  και σε άλλα θέματα, δεν υπηρετεί τους πολίτες, καθώς η σιωπή της είναι … εκκωφαντική. 

Αναμένουμε τοποθέτηση και από τους άλλους υποψήφιους Δημοτικούς συνδυασμούς, ιδιαίτερα από εκείνους που επαγγέλλονται το «καινούργιο», έχοντας ως υποψήφιους σειρά κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Θα έχουν άραγε το σθένος να καταδικάσουν ευθέως την κυβερνητική πολιτική  που οδήγησε σε αυτή την κατάντια;  Την πολιτική που πλήττει δραματικά τους κατοίκους του νησιού μας; 

Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. 

Ως «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου», καλούμε τους πολίτες να αντισταθούν και να συμμετέχουν στις επερχόμενες κινητοποιήσεις. 

Ζητούμε να μας ψηφίσετε για να συστρατευτούμε με τις ανάγκες των πολιτών και όχι με πολιτικές υποβάθμισης του τόπου μας, για να αλλάξουμε τη Δημοτική αρχή προς όφελος των δημοτών.